January, 2025

Kuchnia meksykańska

Data: 30.01.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem



February, 2025

Pizza Party z Karlito’s Way

Data: 01.02.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Karlito

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



Steki

Data: 03.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Makarony tajskie

Data: 04.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Sushi dla początkujących

Data: 08.02.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 330 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Kuchnia tajska basic

Data: 11.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Kuchnia tajska basic

Data: 12.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Pizza Party z Karlito’s Way

Data: 15.02.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Karlito

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



Warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci 6-13 lat

Data: 17.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Krzysztof Polok

Czas trwania: 2h
Wolne miejsca: 20
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Lody waniliowe z piaskiem z oliwy z pestek dyni
Sferyczny kawior
Tajska herbatka 
Pianki czekoladowe 
Ziołowe chipsy
Smoczy oddech
Lody bananowe ze śniegiem
Cytrusy w ciekłym azocie 



Sushi dla początkujących

Data: 22.02.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 330 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Kuchnia gruzińska

Data: 24.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - sushi

Data: 27.02.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje. Przygotowanie poszczególnych składników do sushi
Hosomaki
Uramaki
Futomaki
Temaki



March, 2025

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po Wenecji

Data: 01.03.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Carlo Bognolo

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 320 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.



Steki

Data: 03.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 9
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Kuchnia bałkańska

Data: 07.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)



Festa della Donna - czyli dzień kobiet po włosku z Nico Palladini

Data: 08.03.2025 godz. 11:00

Czas trwania:
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 320 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Ravioli rosa con cuore di gorgonzola e sugo di pomodorini - różowe ravioli ręcznie robione z sercem delikatnym serowym i podane w sosie ze świeżych pomidorków w winie
Gamberi in salsa di pistacchi e burrata - na kremowej burracie aromatyczne krewetki królują w pesto pistacjowych i nutką cytrusów
Tortine cremose Mimosa - symbol święta kobiet jest kwiat mimosa. Nasz deser będzie inspirowany kwiatem aby móc się rozkoszować kremowym wnętrzem naszej cupcake.



Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 10.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 250 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Chleb 100% żytni na zakwasie
Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
Bułki pszenne na zakwasie
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Kuchnia Maroka

Data: 12.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Kaczka po tajsku

Data: 13.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką
Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką
Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi
Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym



Akademia Piwa pt Drogie i nietuzinkowe piwa świata

Data: 14.03.2025 godz. 18:00

Prowadzący: Michał Kopeć

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 15
Cena: 180 zł do dn 16.02, potem 250 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Nath z browaru Cantillon
2. Komes Wymrażany Porter Bałtycki z browaru Fortuna
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA



Czekolady, trufle i praliny

Data: 15.03.2025 godz. 9:00

Prowadzący: Tatiana Kret

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Łamańce z białej i mlecznej czekolady z dodatkiem orzechów, migdałów, owoców liofilizowanych
Talary czekoladowe z pestkami dyni oraz chilli
Ultra chrupiąca pralina z łyżki, biała i mleczna czekolada
Trufla z gorzkiej czekolady z brandy



Makaroniki - nowe smaki

Data: 17.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem



Kuchnia grecka

Data: 18.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Smolińska-Mikos

Czas trwania:
Wolne miejsca: 14
Cena: 310 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Dakos -grecki suchar z dodatkiem karobu z salsą z pomidorów, oliwy i oregano. Całość zamyka tradycyjny grecki ser.

Moussaka w wersji wege i tradycyjna mięsna - zapiekanka na bazie grillowanych bakłażanów, ziemniaków z nutą pomidora i aromatów greckich, pod beszamelowo-serową skorupką.

Portokalopita - greckie, mocno pomarańczowe ciacho z dodatkiem philo, nasączane syropem serwowane w asyście lodów waniliowych.



Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - rodem z USA

Data: 19.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)
Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)
Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem



Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe

Data: 21.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 8 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 750 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem 
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego 
- drip czekoladowy 
- instrukcja krojenia tortu 
 



Domowa pizza – 3 rodzaje

Data: 24.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Kuchnia tajska basic

Data: 25.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Kuchnia tajska basic

Data: 26.03.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



April, 2025

Bliski Wschód - basic

Data: 01.04.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Baba Ghanoush



Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - Witamy wiosnę!

Data: 04.04.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Podpłomyki z cytrynową ricottą, ogórkami po azjatycku i mnóstwem świeżych warzyw
Sałatka wiosenna z kuskusem perłowym
Zdrowsze ciasto marchewkowe z serowym kremem
Zielony pietruszkowy koktajl mocy!
 



Wielkanocne przysmaki - warsztat rodzinny dla dzieci z opiekunem

Data: 05.04.2025 godz. 9:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 180 zł/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Wielkanocna chałka, wyjątkowa! 
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą 
Wiosenna fritatta ze szparagami 
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą 



Lukier królewski - edycja Wielkanoc

Data: 12.04.2025 godz. 9:00

Prowadzący: Anna Urbańczyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

przygotowanie lukru - dwie konsystencje
barwienie lukru
kontur i wypełnienie 
proste i efektowne techniki lukrowania pozwalające stworzyć piękne prace

Prowadzący