May, 2025

Steki

Data: 07.05.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 360 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Kuchnia tajska basic

Data: 08.05.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Akademia wina - wina na wiosnę

Data: 16.05.2025 godz. 19:00

Prowadzący: Małgorzata Lipowicz

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Program degustacji 
1. Turnau Perle Rosé - różowe, musujące, Polska Winnica Turnau
2. Roche de Belanne Colombard - białe, p/wytrawne, Francja,  LGI Wines
3. Yllera 9 Meses - czerwone, wytrawne, Hiszpania, Yllera - Bodegas y Viñedos
4. Veramonte Carménère Reserva - czerwone, wytrawne, Chile, Veramonte
5. 1908 Nero di Gio - czerwone, wytrawne, Włochy, Cielo e Terra
6. Domaine Boyar Ethno Muscat - białe, półsłodkie, Bułgaria, Domaine Boyar



Kuchnia meksykańska bez glutenu

Data: 19.05.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sopa Tarasca – kremowa, aromatyczna zupa z fasoli pinto, której stosunek efektu do wysiłku jest wręcz nieziemski! Zaledwie kilka składników wystarczy, by w dowolnej chwili wyczarować miskę gorącego komfortu, który sprawi, że każdy zapyta: „Co to za magia?!”

Tacos al Pastor – klasyk prosto z Meksyku! Soczysta, marynowana wieprzowina, grillowana do perfekcji, serwowana z ananasem, kolendrą i limonką. Po pierwszym kęsie zrozumiesz, dlaczego w Meksyku nazywają je uzależniająco pysznymi! a dodatkiem będzie pyszna salsa roja i salsa verde.

Arroz de Leche – meksykańska odpowiedź na ryż na mleku, ale z twistem! Kremowy, delikatnie słodki, pachnący cynamonem i wanilią, rozgrzeje serce i przypomni najlepsze smaki dzieciństwa.

Bonus: nauczysz się robić tortillę tak lekką, że nawet Twoja babcia powie "Ajajaj, jakie dobre!"



Sushi dla początkujących

Data: 20.05.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Kuchnia Maroka

Data: 21.05.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Dzień Matki - warsztaty dla dzieci z Mamami

Data: 23.05.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 190/osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Śniadanie: Tosty francuskie z serkiem waniliowym i domowym solonym karmelem 
Obiad: Kremowe halloumi w sosie pomidorowo-maślanym z kuskusem perłowym i kolendrą 
Deser: Trufelki kokosowe z mascarpone i migdałem 



Pizza Maestro z Nico Palladini

Data: 31.05.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Nico Palladini

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 320 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pizza fritta (smażona) - tradycyjna z regionu Kampania,  street food, calzone z nadzieniem z burraty i mortadeli
Pizza Napoletana - z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
Pizza con le patate alla Romana - gotowane ziemniaki, mozzarella, oliwa, rozmaryn, guanciale.
 



June, 2025

Dzień Dziecka - warsztaty kulinarne dla dzieci 7-13 lat

Data: 02.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Gofry na Dzień Dziecka 
Czekoladowa tarta Banoffee bez pieczenia 
Makaron pappardelle w sosie serowo-brokułowym 



Owoce morza po tajsku

Data: 04.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 11
Cena: 350 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami
GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki
YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów
KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Kuchnia gruzińska

Data: 05.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: Pistacjowe smaki Italii

Data: 07.06.2025 godz. 11:00

Prowadzący: Nico Palladini

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 330 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Rustico z mortadellą, burratą i pistacjami - chrupiące ciasto, kremowa burrata, aromatyczna mortadela i chrupiące pistacje. 
Pstrąg łososiowy w skorupie pistacjowej z dressingiem - soczysta ryba otulona chrupiącą, aromatyczną panierką z pistacji. 
Tiramisù pistacjowe – kremowe, delikatne i pełne aromatu pistacji. 



Makarony tajskie

Data: 09.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Makaroniki o intensywnym kolorze

Data: 11.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki o smaku lawendy
Makaroniki pistacjowe
Makaroniki mleczny kardamon
Makaroniki cytrynowe

Lawenda Pistacje Mleczny kardamon Cytryna



Kuchnia bałkańska

Data: 12.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)



Kuchnia koreańska

Data: 13.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Sylwia You

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi

계란말이 Koreański omlet rolowany

김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi 

김치전 Placek po koreańsku z kimchi



Steki na Dzień Ojca

Data: 23.06.2025 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 360 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos

Prowadzący