Lipiec, 2024

Kuchnia meksykańska

Data: 22.07.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem



Kuchnia gruzińska

Data: 24.07.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków

Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



4 x wok - warsztaty tajskie

Data: 29.07.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pad Kee Mao- makaron stir fry z kurczakiem
Gai Pad Med Mamuang- kurczak stir fry z nerkowcami i ryżem 
Pad Hed Nang Rom- boczniaki stir fry i bazylią tajską
Goong Pad Nam Prik Pao- krewetki stir fry z chili i warzywami



Domowa pizza - wersja letnia

Data: 31.07.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1/ Pizza neapolitańska 
ricotta, mozzarella, cukinia, skórka z cytryny, pieprz, pomidory koktajlowe
2/ Pizza rzymska
szynka/wędzony boczek, pomidory, mozzarella, brzoskwinia glazurowana w miodzie i balsamico 
3/ Foccacia
pesto: bazylia, oliwa, orzechy włoskie, prażony słonecznik, grana padano
sos bruschetta: pomidory, pomidory suszone, koncentrat pomidorowy, oliwki, oregano



Sierpień, 2024

Włoskie wakacje - czyli kuchnia pełna warzyw i słońca

Data: 31.08.2024 godz. 11:00

Prowadzący: Nico Palladini

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Gnocco Fritto z grillowanymi warzywami i serem stracchino
Caponata siciliana - potrawa z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów.
Coppa variegata al limone con frutti di bosco - krem cytrynowy na bazie mascarpone z owocami leśnymi.



Wrzesień, 2024

Makaroniki - nowe smaki

Data: 03.09.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem



Spotkanie z kuchnią koreańską

Data: 05.09.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Helena Malczewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Bibimbap 비빔밥 - ryż z warzywami, (opcjonalnie z wołowiną), sosem z pasty Gochujang i jajkiem
Sundubu-jjigae 순두부찌개 - czerwona potrawka/ zupa z tofu serwowana z miseczką ryżu
Tteokbokki 떡볶이 - kluseczki ryżowe gotowane w pikantnym sosie, najpopularniejsze danie koreańskiego street foodu
Banchan 반찬 przystawki koreańskie
Degustacja koreańskiego alkoholu - Soju 소주



Steki

Data: 09.09.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Pizza Party z Karlito’s Way

Data: 28.09.2024 godz. 11:00

Prowadzący: Karlito

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Aperol Spritz
Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



Październik, 2024

Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe

Data: 04.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 8 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 700 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem 
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego 
- drip czekoladowy 
- instrukcja krojenia tortu 
 



Steki

Data: 07.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Akademia wina - wina włoskie i brandy

Data: 11.10.2024 godz. 19:00

Prowadzący: Małgorzata Lipowicz

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Program degustacji 
Pradio Passaparola Prosecco
Gran Maestro Bianco Appassimento
1908 Nero di Gio
ARU
Edizione Cinque Autoctoni
Georgian Valleys Brandy VSOP



Sushi dla początkujących

Data: 12.10.2024 godz. 11:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 330 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri



Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - włoskie klasyki

Data: 18.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Bruschetta - lekka przekąska na start
Klasyczna włoska lasagne
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami
Tiramisu (wersja dla najmłodszych)



Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 23.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Listopad, 2024

Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - kuchnia meksykańska

Data: 20.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Domowe tortille - jak je zrobić?
Quesadilla z warzywami i kurczakiem
Meksykańskie ciasto limonkowe
Burrito z chili con carne
Nachosy podane z trzema dipami: salsą pomidorowo-paprykową, guacamole i sosem serowym