October, 2024

Steki

Data: 07.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Sushi dla początkujących

Data: 12.10.2024 godz. 11:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 330 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri



Kuchnia tajska basic

Data: 14.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Kuchnia meksykańska

Data: 16.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem



Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - włoskie klasyki

Data: 18.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Bruschetta - lekka przekąska na start
Klasyczna włoska lasagne
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami
Tiramisu (wersja dla najmłodszych)



Gotujemy i fotografujemy z Agnieszką Jasińską

Data: 19.10.2024 godz. 10:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Grill Polenta crostini - pieczona polenta alla pizza
Pasta caprese con buratta - domowy makaron z pieczonymi pomidorami i kremową burattą
Pistachio Maritozzi - pieczone pączki nadziane kremem z pistacjami



Akademia wina - Basen morza Środziemnego

Data: 22.10.2024 godz. 19:00

Prowadzący: Małgorzata Lipowicz

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 200 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Otworzymy butelki wina z następujących państw:

Hiszpania, Francja, Włochy, Sardynia, Grecja, Słowenia



Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 23.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 1
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Azjatycki comfort food

Data: 25.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Kai Look Keuy- jajka gotowane i smażone podawane z sosem z tamaryndowca
Sajgonki- wietnamski street food 
Kurczak Generała Tso- kurczak z sosem słodko kwaśnym podawany z ryżem jaśminowym
K̄ĥāw p̄hạd s̄ạbpard thịy- smażony ryż z krewetkami w ananasie



Kuchnia włoska - pasta fresca

Data: 26.10.2024 godz. 11:00

Prowadzący: Nico Palladini

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1) RAVIOLI CAPRESI - bazylia, mozzarella i pomidory, to nierozłączne trio o wykwintnych śródziemnomorskich smakach. Tradycyjna Caprese tym razem w wersji Ravioli.
2) FETTUCCINE NERE CON LE COZZE - świeży czarny makaron jajeczny na naszym talerzu w bukiecie małży, pietruszki i wina.
3) LASAGNE AI 4 FORMAGGI - kremowa i smaczna zapiekanka makaronowa, pyszne pierwsze danie idealne na rodzinny obiad, niedziele czy ważne święta.



Czekolady, trufle i chocolate bars

Data: 28.10.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Tatiana Kret

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tabliczka czekolady białej z prasowanymi kwiatami jadalnymi 
Tabliczka czekolady mlecznej z orzechami nerkowca i liofilizowaną żurawiną
Trufle czekoladowe (deserowe, mleczne, białe) z dodatkami
Chocolate bars - batoniki



November, 2024

Domowa pizza – 3 rodzaje

Data: 12.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Kaczka po tajsku

Data: 13.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką

Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką

Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi

Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym



Kuchnia gruzińska

Data: 14.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Steki

Data: 18.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 1
Cena: 340 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Makaroniki - nowe smaki

Data: 19.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem



Akademia gotowania dla dzieci 7-13 lat - kuchnia meksykańska

Data: 20.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Domowe tortille - jak je zrobić?
Quesadilla z warzywami i kurczakiem
Meksykańskie ciasto limonkowe
Burrito z chili con carne
Nachosy podane z trzema dipami: salsą pomidorowo-paprykową, guacamole i sosem serowym



Nowoczesne desery - warsztaty dwudniowe

Data: 22.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania:
Wolne miejsca: 12
Cena: 670 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

wyjątkowy sernik z fetą
lawendowe ciastka z wanilią i pistacją
monodesery pistacjowe z żelką malinową
ptysie jagoda & biała czekolada
 



Sushi dla początkujących

Data: 23.11.2024 godz. 11:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 330 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Spotkanie z kuchnią koreańską

Data: 25.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Helena Malczewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Bibimbap 비빔밥 - ryż z warzywami, (opcjonalnie z wołowiną), sosem z pasty Gochujang i jajkiem
Sundubu-jjigae 순두부찌개 - czerwona potrawka/ zupa z tofu serwowana z miseczką ryżu
Tteokbokki 떡볶이 - kluseczki ryżowe gotowane w pikantnym sosie, najpopularniejsze danie koreańskiego street foodu
Banchan 반찬 przystawki koreańskie
Degustacja koreańskiego alkoholu - Soju 소주



Makarony tajskie

Data: 26.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 27.11.2024 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Warsztaty z lukrowania pierników

Data: 30.11.2024 godz. 9:00

Prowadzący: Tatiana Kret

Czas trwania:
Wolne miejsca: 14
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sporządzenie lukru/ różne gęstości
Mieszanie, rozrzedzanie, barwienie lukru
Brokaty jadalne i wydruki na papierze skrobiowym
Poznanie technik lukrowania
Lukrowanie 5 sztuk pierników

Prowadzący