Grudzień, 2022

Pierniczki - warsztaty dla dzieci 5-7 lat

Data: 06.12.2022 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- pierniczki (pieczenie + dekorowanie)

- korzenna gorąca czekolada z bitą śmietaną



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - warsztaty świąteczne

Data: 07.12.2022 godz. 16:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń
  • pierniczki (pieczenie + dekorowanie)
  • babka piernikowa z białym lukrem
  • krokiety z kapustą i pieczarkami


Event firmowy - wolny termin

Data: 13.12.2022 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 15
Cena: zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

menu uzgodnimy wspólnie 



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - warsztaty świąteczne

Data: 20.12.2022 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń
  • pierniczki (pieczenie + dekorowanie)
  • babka piernikowa z białym lukrem
  • krokiety z kapustą i pieczarkami


Świąteczne rodzinne wypiekanie – warsztaty dla dzieci z opiekunem

Data: 21.12.2022 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 160/os zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Drożdżowa gwiazda z pesto 

*Maślane ciastka z masłem orzechowym i solą

*Jabłka w czerwonej glazurze

*Wieniec pierniczkowy



Świąteczne rodzinne wypiekanie – warsztaty dla dzieci z opiekunem

Data: 22.12.2022 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 160/os zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Drożdżowa gwiazda z pesto 

*Maślane ciastka z masłem orzechowym i solą

*Jabłka w czerwonej glazurze

*Wieniec pierniczkowy



Styczeń, 2023

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 10.01.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Kuchnia meksykańska

Data: 11.01.2023 godz. 11:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.

*Oryginalna mieszanka przypraw wykorzystywana w kuchni meksykańskiej

*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja

*Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

*Enchiladas rojas

*Banany podpalane z rumem i karmelem



Kuchnia Maroka

Data: 12.01.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania:
Wolne miejsca: 10
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana

-harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)

-tagine z kurczakiem i warzywami

-tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout

-marokańskie chlebki z patelni

-loubia – biała fasola po marokańsku

-deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Kulinarnie przez Europę  - zimowe warsztaty dla dzieci 7-13 lat

Data: 16.01.2023 godz. 8:30

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 750 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

DZIEŃ I – Grecja

  • Horiatiki- sałatka grecka z makaronem
  • Musaka
  • Tiropitaka- greckie pierożki serowe
  • Karydopita- ciasto orzechowe
  • Dodatkowo przygotujemy ciasto na jutrzejszą francuską brioszkę

DZIEŃ II – Francja

  • Najlepsza brioszka, do tego szklanka ciepłego mleka!
  • Creme Brulee
  • Croque Madame, czyli francuskie tosty z jajkiem sadzonym, szynką i serem
  • Quiche- klasyczna wytrawna tarta francuska

DZIEŃ III – Włochy

  • Degustacja wczorajszego Creme Brulee
  • Włoska focaccia
  • Makaron ręcznie robiony
  • Tagliatelle szpinakowo- śmietanowe ze słonecznikiem
  • Zeppole- pączki z ricotty

DZIEN IV – Polska

  • Babcine pierogi ruskie z cebulką
  • Pyszne ciastka z jabłkami i cynamonem
  • Konkretna pomidorówka z kluskami kładzionymi

DZIEŃ V- Niemcy

  • Spritzgebäck- niemieckie ciastka maślane
  • Reibekuchen- niemieckie placki ziemniaczane
  • Schwarzwälder Kirschtorte- Tort Szwarcwaldzki (wersja dla dzieci)


Steki

Data: 17.01.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 320 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Sushi dla początkujących

Data: 21.01.2023 godz. 11:00

Prowadzący: Adrian Malon

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 290 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Luty, 2023

Domowa pizza – 3 rodzaje

Data: 01.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Makarony tajskie

Data: 02.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Owoce morza po tajsku

Data: 07.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 14
Cena: 300 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami

GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki

YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów

KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Kuchnia gruzińska

Data: 08.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków

Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym

Pelamushi - winogronowy deser 



Domowa pizza – 3 rodzaje

Data: 09.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Akademia Piwa - najdroższe piwa świata

Data: 10.02.2023 godz. 18:00

Prowadzący: Michał Kopeć

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 250 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Xyauyù Barrel (browar Birra Baladin)

Imperial Mexican Biscotti Cake Break (browary Westbrook oraz Evil Twin)

Rose De Gambrinus (browar Cantillon)

Czeski lager (najdroższy z możliwych)

Niemiecki Weizen (najdroższy z obecnie dostępnych)

IPA (najdroższa z obecnie dostępnych w sprzedaży)



Warsztaty zero waste

Data: 13.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pierożki z buraka z domową granolą
Włoska zupa minestrone
Najlepsza "odpadkowa" zapiekanka pasterska
Aromatyczna bajaderka w belgijskiej czekoladzie



Kuchnia bałkańska

Data: 21.02.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 280 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Tarator- bałkański chłodnik

-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów

-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera

- Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola

- Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa 

-Sogan dolma- faszerowane cebule

- Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej

- Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki

- Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)



Marzec, 2023

Kuchnia tajska basic

Data: 09.03.2023 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 260 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai

zupa tom yum

geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem

deser- mango sticky rice