Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 180 osoba zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Najlepsze miękkie pierniczki (pieczenie, przygotowanie lukru, dekorowanie)
Aromatyczne drożdżówki z makiem
Łosoś pieczony w sosie porowym z puree z zielonego groszku i kolorowymi marchewkami
Prowadzący: Kamil Zdziebłowski
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 1
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem
Prowadzący: Michał Kopeć
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 250 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
1. Saint Lamvinus z browaru Cantillon
2. Double Black Mash z browaru Amager Bryghus
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA
6. niespodzianka
Prowadzący: Artur Kupczyk
Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 340 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Prowadzący: Łukasz Lenard
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 240 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- Chleb 100% żytni na zakwasie
- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
- Bułki pszenne na zakwasie
- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus
Prowadzący: Carlo Bognolo
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 320 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.
Prowadzący: Artur Kupczyk
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 340 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 270 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Prowadzący: Łukasz Lenard
Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 1
Cena: 260 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- Pizza w stylu rzymskim
- Pizza w stylu neapolitańskim
- Pizza w stylu amerykańskim
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 270 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Prowadzący: Adrian Malon
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 330 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 300 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem
Prowadzący: Karlito
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 300 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Prowadzący: Adrian Malon
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 330 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 190 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje. Przygotowanie poszczególnych składników do sushi
Hosomaki
Uramaki
Futomaki
Temaki
Prowadzący: Kamil Zdziebłowski
Czas trwania: 8 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 750 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego
- drip czekoladowy
- instrukcja krojenia tortu