Prowadzący: Artur Kupczyk
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 340 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Prowadzący: Adrian Malon
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 330 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 180 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Bruschetta - lekka przekąska na start
Klasyczna włoska lasagne
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami
Tiramisu (wersja dla najmłodszych)
Prowadzący: Agnieszka Jasińska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 300 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Grill Polenta crostini - pieczona polenta alla pizza
Pasta caprese con buratta - domowy makaron z pieczonymi pomidorami i kremową burattą
Pistachio Maritozzi - pieczone pączki nadziane kremem z pistacjami
Prowadzący: Małgorzata Lipowicz
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 200 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Otworzymy butelki wina z następujących państw:
Hiszpania, Francja, Włochy, Sardynia, Grecja, Słowenia
Prowadzący: Łukasz Lenard
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 1
Cena: 240 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- Chleb 100% żytni na zakwasie
- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
- Bułki pszenne na zakwasie
- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Kai Look Keuy- jajka gotowane i smażone podawane z sosem z tamaryndowca
Sajgonki- wietnamski street food
Kurczak Generała Tso- kurczak z sosem słodko kwaśnym podawany z ryżem jaśminowym
K̄ĥāw p̄hạd s̄ạbpard thịy- smażony ryż z krewetkami w ananasie
Prowadzący: Nico Palladini
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 300 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
1) RAVIOLI CAPRESI - bazylia, mozzarella i pomidory, to nierozłączne trio o wykwintnych śródziemnomorskich smakach. Tradycyjna Caprese tym razem w wersji Ravioli.
2) FETTUCCINE NERE CON LE COZZE - świeży czarny makaron jajeczny na naszym talerzu w bukiecie małży, pietruszki i wina.
3) LASAGNE AI 4 FORMAGGI - kremowa i smaczna zapiekanka makaronowa, pyszne pierwsze danie idealne na rodzinny obiad, niedziele czy ważne święta.
Prowadzący: Tatiana Kret
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 270 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Tabliczka czekolady białej z prasowanymi kwiatami jadalnymi
Tabliczka czekolady mlecznej z orzechami nerkowca i liofilizowaną żurawiną
Trufle czekoladowe (deserowe, mleczne, białe) z dodatkami
Chocolate bars - batoniki
Prowadzący: Łukasz Lenard
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 260 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- Pizza w stylu rzymskim
- Pizza w stylu neapolitańskim
- Pizza w stylu amerykańskim
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką
Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką
Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi
Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym
Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 270 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów
Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Prowadzący: Artur Kupczyk
Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 1
Cena: 340 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Prowadzący: Kamil Zdziebłowski
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 180 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Domowe tortille - jak je zrobić?
Quesadilla z warzywami i kurczakiem
Meksykańskie ciasto limonkowe
Burrito z chili con carne
Nachosy podane z trzema dipami: salsą pomidorowo-paprykową, guacamole i sosem serowym
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania:
Wolne miejsca: 12
Cena: 670 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
wyjątkowy sernik z fetą
lawendowe ciastka z wanilią i pistacją
monodesery pistacjowe z żelką malinową
ptysie jagoda & biała czekolada
Prowadzący: Adrian Malon
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 330 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Prowadzący: Helena Malczewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Bibimbap 비빔밥 - ryż z warzywami, (opcjonalnie z wołowiną), sosem z pasty Gochujang i jajkiem
Sundubu-jjigae 순두부찌개 - czerwona potrawka/ zupa z tofu serwowana z miseczką ryżu
Tteokbokki 떡볶이 - kluseczki ryżowe gotowane w pikantnym sosie, najpopularniejsze danie koreańskiego street foodu
Banchan 반찬 przystawki koreańskie
Degustacja koreańskiego alkoholu - Soju 소주
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Prowadzący: Łukasz Lenard
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 240 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- Chleb 100% żytni na zakwasie
- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
- Bułki pszenne na zakwasie
- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus
Prowadzący: Tatiana Kret
Czas trwania:
Wolne miejsca: 14
Cena: 260 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Sporządzenie lukru/ różne gęstości
Mieszanie, rozrzedzanie, barwienie lukru
Brokaty jadalne i wydruki na papierze skrobiowym
Poznanie technik lukrowania
Lukrowanie 5 sztuk pierników