Chleb 100% żytni na zakwasie
Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
Bułki pszenne na zakwasie
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba i nauczymy go piec w domowych warunkach. Opowiemy trochę o historii chleba, rodzajach mąki z której jest wytwarzany (typy, sposoby mielenia), o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki i podzielimy się zakwasem.
Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu. Tylko dzięki samodzielnej pracy - nauczysz się robić to dobrze i w przyszłości unikniesz błędów.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię. więcej ►