Kuchnia tajska basic

Kuchnia tajska basic - foto
Data: 26.03.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 0

Cena: 290 zł    cena zawiera →

Menu:

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice


W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności od rejonu jest ogromnie zróżnicowana, jednak idea wszędzie taka sama - dobór składników. Kucharze pracują wedle chińskiej sztuki łączenia pięciu składników - słodkiego, słonego, kwaśnego, ostrego i gorzkiego. Smak słodki uzyskuje się za pomocą owoców, mleka kokosowego lub cukru trzcinowego, a za słony smak odpowiadają sosy: sojowe i rybne, ostry to nieprzebrana ilość odmian chili, smak kwaśny uzyskuje się przy pomocy limonki, cytryny i tamaryndowca, za gorzki odpowiada ogórek i niedojrzały melon.

No i teraz wiadomo, dlaczego smak kuchni tajskiej określa się jako “pełny”- istna eksplozja smaków!


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia meksykańska bez glutenu

Hola, Amigos Smakosze! 

Czy Twoje kubki smakowe pragną fiesta,…

Sushi dla początkujących

Zapraszamy na spotkanie z Japonią. 

 Marzysz, żeby opanować sztukę…

Dzień Matki - warsztaty dla dzieci…

Przed nami wyjątkowy dzień - Dzień Mamy. Zapraszamy…

Pizza Maestro z Nico Palladini

WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…

Prowadzący