Kucharz, technolog żywienia, muzyk, prozaik i poeta – wieloletni szef kuchni w hotelach w Polsce i poza granicami, doradca kulinarny oraz lider rockowej formacji Strange.
Absolwent tyskiego Zespołu Szkół Spożywczo – Usługowych i Technikum Gastronomicznego.
A co mówi o sobie: „Nikt nie jest doskonały, nikt nie posiadł wiedzy absolutnej i umiejętności skończonych. Z pokorą przyjmuję każdy dzień w kuchni, kontakt ze współpracownikami oraz każde wyzwanie jakie staje przede mną. Bo taka jest właśnie praca kucharza, kiedy w zaciszu zaplecza oddaję się rozmyślaniom czym by Was tutaj zaskoczyć i jak dopieścić Wasze podniebienia.”
Prowadzi warsztaty:
Charakterystyczna kuchnia meksykańska dla dzieci już niedługo w…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…
Grzane wino i zapach pierników - czy to…
Jak co roku będą pierniki! Dużo pierników,…