Bagietki na zaczynie poolish
Focaccia na zaczynie biga
Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada
Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki, podzielimy się zakwasem, nauczymy was piec chleb w domowych warunkach.
Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu.
Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię. więcej ►
Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…
Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów…
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak upiec pizzę w…