Pieczywo na zaczynach drożdżowych

Data: 16.06.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 4h

Wolne miejsca: 12

Cena: 240 zł    cena zawiera →

Menu:

Bagietki na zaczynie poolish
Focaccia na zaczynie biga
Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada


Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki, podzielimy się zakwasem, nauczymy was piec chleb w domowych warunkach.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu.

 

Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Łukasz Lenard

Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Czekolady i praliny - będzie czekolada…

Ten warsztat jest na CZEKO-FANÓW! 

Odkryj z nami tajemnicę…

Makaroniki - nowe smaki

Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…

Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu…

Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów…

Domowa pizza – 3 rodzaje

Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak upiec pizzę w…

Prowadzący