김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi
계란말이 Koreański omlet rolowany
김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi
김치전 Placek po koreańsku z kimchi
Zapraszamy Cię na koreańską ucztę.
Najpierw ugotujemy jedno z najpopularniejszych dań w Korei – aromatyczny, pikantny gulasz na bazie fermentowanego kimchi, tofu, wieprzowiny i aromatycznych przypraw. Idealny na chłodniejsze dni!
Kolejne danie to delikatny i puszysty omlet zwijany w warstwy, często z dodatkiem marchewki, szczypiorku czy wodorostów. Popularny jako dodatek do posiłków i świetna przekąska do lunchboxów. No i dwie potrawy z kimchi.
Każdy gość otrzyma paczkę kimchi do domu, na wynos! Partnerem warsztatów jest marka Jongga.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Od kilkunastu lat gotuję głównie po koreańsku – to nie tylko sposób na codzienne posiłki, ale też na pielęgnowanie rodzinnych tradycji w naszym polsko-koreańskim domu. Sekrety koreańskiej kuchni przekazała mi moja koreańska teściowa, a wiedzę zdobywałam nie tylko w domowej kuchni, ale także podczas licznych pobytów w Korei – smakując, ucząc się i gotując u boku rodziny.Przez kilka lat pracowałam… więcej ►
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak upiec pizzę w…
Aromatyczny świat Bliskiego Wschodu. To nasycone, mocne smaki.…
Po zimie dobrze jest “naładować się” lekkim…