Arancini siciliani - zacznijmy naszą przygodę kulinarną od tych pysznych kulek ryżowych pełnych szafranu i wyjątkowego farszu.
Caponata siciliana - sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów
Biscotti Pizzicotti alle mandorle, miękkie ciasteczka z masy migdałowej prosto z Sycylii, podane w dwóch kolorach.
Warsztaty kuchni włoskiej "Sapori di Sicilia - Smaki Sycylii" to nowy warsztat z Nico Palladimi . Sprawdź koniecznie co jest w menu, czekamy na Ciebie.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia… więcej ►
Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…