Kuchnia włoska z Sycylii

Kuchnia włoska z Sycylii - foto
Data: 27.09.2025 godz. 11:00

Czas trwania: 3 h

Wolne miejsca: 16

Cena: 320 zł    cena zawiera →

Menu:

Arancini siciliani - zacznijmy naszą przygodę kulinarną od tych pysznych kulek ryżowych pełnych szafranu i wyjątkowego farszu.
Caponata siciliana - sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów
Biscotti Pizzicotti alle mandorle, miękkie ciasteczka z masy migdałowej prosto z Sycylii, podane w dwóch kolorach.


Warsztaty kuchni włoskiej "Sapori di Sicilia - Smaki Sycylii" to nowy warsztat z Nico Palladimi . Sprawdź koniecznie co jest w menu, czekamy na Ciebie. 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia… więcej ►

Pozostałe warsztaty

owoce morza i mięso
Makarony tajskie

Kochasz makarony ?

Pokochasz w takim razie naszą nową…

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Makaroniki o intensywnym kolorze

Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Prowadzący