Prywatnie mąż i ojciec dwójki dzieci. Zawodowo reprezentuje jednego z importerów wina. Doradza klientom w doborze wina do kart, prowadzi degustacje, szkolenia oraz warsztaty winiarskie. Z winem związany od 2010 roku. Swoją pierwszą pracę w branży rozpoczynał nie mając bladego pojęcia o produkcie, który miał oferować klientom. Do dziś pamięta pierwszą rozmowę i pasję z jaką jego przyszły szef opowiadał o winie i otwierał przede nim ten szeroki, nieznany jeszcze świat. W trakcie pierwszych miesięcy pracy oraz szkoleń poznał osoby, które zaszczepiły winnego bakcyla i tak to się wszystko zaczęło.
Co mówi o sobie?
„W 2017 roku swoją wiedzą zacząłem się dzielić w trakcie organizowanych przeze mnie wino-warsztatów i poczułem, że w tym kierunku chce się dalej rozwijać. Założyłem własną stronę na portalu Facebook, gdzie można nie bieżąco śledzić zbliżające się wydarzenia. W krakowskiej Szkole Sommelierów systematycznie poszerzam swoją wiedzę zgodnie ze standardami prestiżowej londyńskiej szkoły Wine and Spirit Education Trust. Na początku 2018 roku ukończyłem z wyróżnieniem kurs WSET level 2, a rok później również z wyróżnieniem ukończyłem level 3 w Polish Wine Academy.”
Prowadzi warsztaty:
Charakterystyczna kuchnia meksykańska dla dzieci już niedługo w…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…
Grzane wino i zapach pierników - czy to…
Jak co roku będą pierniki! Dużo pierników,…