Kuchnia tajska basic

Kuchnia tajska basic  - foto
Data: 17.06.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 14

Cena: 290 zł    cena zawiera →

Menu:

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice


W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności od rejonu jest ogromnie zróżnicowana, jednak idea wszędzie taka sama - dobór składników. Kucharze pracują wedle chińskiej sztuki łączenia pięciu składników - słodkiego, słonego, kwaśnego, ostrego i gorzkiego. Smak słodki uzyskuje się za pomocą owoców, mleka kokosowego lub cukru trzcinowego, a za słony smak odpowiadają sosy: sojowe i rybne, ostry to nieprzebrana ilość odmian chili, smak kwaśny uzyskuje się przy pomocy limonki, cytryny i tamaryndowca, za gorzki odpowiada ogórek i niedojrzały melon.

No i teraz wiadomo, dlaczego smak kuchni tajskiej określa się jako “pełny”- istna eksplozja smaków!


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Owoce morza po tajsku

Czy lubisz owoce morza i nie wiesz jak…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: Pistacjowe smaki Italii

Kochasz pistacje? A czy wiesz, że we włoskiej…

Kuchnia koreańska

Zapraszamy Cię na koreańską ucztę. 

Najpierw ugotujemy jedno z…

Prowadzący