Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Aromatyczny świat Bliskiego Wschodu. To nasycone, mocne smaki. złożone kompozycje wieloskładnikowe, bogactwo kolorów, składników, form.
Zapraszamy Was kochani do Kuchni Bliskiego Wschodu. Mamy dla Was same klasyki: hummus, falafel, pita, szakszuka.
To jak, kto chętny ?
Razem z Karoliną kosztować będziemy mnóstwo nowych potraw z przywiezionymi z podróży przyprawami.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►