Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Baba Ghanoush
Aromatyczny świat Bliskiego Wschodu. To nasycone, mocne smaki. złożone kompozycje wieloskładnikowe, bogactwo kolorów, składników, form.
Zapraszamy Was kochani do Kuchni Bliskiego Wschodu. Mamy dla Was same klasyki: hummus, falafel, pita, szakszuka.
To jak, kto chętny ?
Razem z Karoliną kosztować będziemy mnóstwo nowych potraw z przywiezionymi z podróży przyprawami.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…
Zapraszamy Cię na niezwykłe warsztaty kuchni molekularnej. Zaczniemy…
Zapraszamy na spotkanie z Japonią. Opowiemy o historii…