tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do niedawna to pojęcie było wręcz nieznane, ale na szczęście to się zmienia. Podczas warsztatów zdradzę Ci wszystko co wiem o wołowinie, sposobach jej sezonowania i cięciach tych znanych i tych mniej znanych. Dowiesz się dlaczego ten proces jest tak ważny, by uzyskać mięso z którego przygotujesz w kilka minut steka doskonałego. Opowiem Ci o rasach bydła mięsnego, o słynnej wołowinie z rejonu Kobe, o południowoamerykańskich pastwiskach i polskich hodowlach. Przekonasz się też na własnych kubkach smakowych, że sezonowanie to nie żaden blef i marketingowy zabieg. Wspólnie przygotujemy Tomahawki, Porterhousy i T.bony z dobrych mięsnych krów.
Zapraszamy!
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Kucharz, technolog żywienia, muzyk, prozaik i poeta – wieloletni szef kuchni w hotelach w Polsce i poza granicami, doradca kulinarny oraz lider rockowej formacji Strange. Absolwent tyskiego Zespołu Szkół Spożywczo – Usługowych i Technikum Gastronomicznego.A co mówi o sobie: „Nikt nie jest doskonały, nikt nie posiadł wiedzy absolutnej i umiejętności skończonych. Z pokorą przyjmuję każdy dzień w kuchni, kontakt ze współpracownikami oraz… więcej ►