Steki

Steki  - foto
Data: 13.01.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 4h

Wolne miejsca: 0

Cena: 340 zł    cena zawiera →

Menu:

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos


Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do niedawna to pojęcie było wręcz nieznane, ale na szczęście to się zmienia. Podczas warsztatów zdradzę Ci wszystko co wiem o wołowinie, sposobach jej sezonowania i cięciach tych znanych i tych mniej znanych. Dowiesz się dlaczego ten proces jest tak ważny, by uzyskać mięso z którego przygotujesz w kilka minut steka doskonałego. Opowiem Ci o rasach bydła mięsnego, o słynnej wołowinie z rejonu Kobe, o południowoamerykańskich pastwiskach i polskich hodowlach. Przekonasz się też na własnych kubkach smakowych, że sezonowanie to nie żaden blef i marketingowy zabieg. Wspólnie przygotujemy Tomahawki, Porterhousy i T.bony z dobrych mięsnych krów.

Zapraszamy!


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Artur Kupczyk

Kucharz, technolog żywienia, muzyk, prozaik i poeta – wieloletni szef kuchni w hotelach w Polsce i poza granicami, doradca kulinarny oraz lider rockowej formacji Strange.  Absolwent tyskiego Zespołu Szkół Spożywczo – Usługowych i Technikum Gastronomicznego.A co mówi o sobie: „Nikt nie jest doskonały, nikt nie posiadł wiedzy absolutnej i umiejętności skończonych. Z pokorą przyjmuję każdy dzień w kuchni, kontakt ze współpracownikami oraz… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po…

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…

Steki

Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Prowadzący