Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty "domowe makarony", uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.
Prowadzi warsztaty:
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…