Nico Palladini - foto

Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty "domowe makarony", uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.

Prowadzi warsztaty:

WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: Pistacjowe smaki Italii
Pizza Maestro z Nico Palladini

Pozostałe warsztaty

Kuchnia meksykańska bez glutenu

Hola, Amigos Smakosze! 

Czy Twoje kubki smakowe pragną fiesta,…

Sushi dla początkujących

Zapraszamy na spotkanie z Japonią. 

 Marzysz, żeby opanować sztukę…

Dzień Matki - warsztaty dla dzieci…

Przed nami wyjątkowy dzień - Dzień Mamy. Zapraszamy…

Pizza Maestro z Nico Palladini

WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…