Nico Palladini - foto

Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty "domowe makarony", uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.

Prowadzi warsztaty:

Pasqua czyli włoska Wielkanoc z Nico Palladini

Pozostałe warsztaty

Czekolady i praliny - będzie czekolada…

Ten warsztat jest na CZEKO-FANÓW! 

Odkryj z nami tajemnicę…

Makaroniki - nowe smaki

Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…

Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu…

Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów…

Domowa pizza – 3 rodzaje

Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak upiec pizzę w…