-Antipasto: Parmigiana di melanzane - bakłażan, pomidory, mozzarella, bazylia, zielone pesto, ziołowe pangrattato, parmigiano reggiano DOP, oliwa exv.
-Primi piatto: Ravioli al prosciutto e mela con burro e salvia - domowe ravioli, szara reneta/jabłko do rozpieku, prosciutto cotto, ziołowe pangratatto, parmigiano reggiano DOP,
plastry kompresowanej szarej renety, smażona szałwia, suszone jabłko emulsja maślana z szałwią, oliwa exv
-Secondi piatto: Salmone con gnocchi alla Romana in salsa allo zafferano - filet z łososia, gnocchi alla Romana, por, koper włoski, sos szafranowy, czarnuszka, parmigiano
reggiano DOP, oliwa exv.
-Dolce: Panna Cotta - śmietanka, laska wanilii, karmalizowane filety z pomarańczy, peperoncino
Nadchodzi jesień, a my dla Was przygotowaliśmy pyszną kolację degustacyjną.
Krzysztof Omyła - Szef Kuchni restauracji Trattorii La Vecchia Scuola w Zabrzu ugotuje specjalnie dla Was tradycyjne dania kuchni włoskiej w autorskim wydaniu.
Kolacja degustacyjna to nie warsztaty kulinarne. Tym razem Prowadzący gotuje, a zaproszeni goście delektują się daniami. Przyjdź w ten wyjątkowy wieczór do naszego studia. Weź ze sobą przyjaciela, męża, koleżankę i spróbujcie nowych smaków wybornej kuchni włoskiej oraz pysznego włoskiego wina.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Z zawodu chemik bioanalityk, ukończył studia na Politechnice Śląskiej, z pasji kucharz. Obecnie pracuje w restauracji U Kelnerów w Zabrzu. Uwielbia przygotowywać makarony i risotta które są podstawą kuchni włoskiej. Inspiruje się podróżami, czasopismami i książkami kulinarnym.Przygotuje dla Was tradycyjne dania kuchni włoskiej w autorskim wydaniu, które komponuje w włoskiej restauracji, gdzie menu zmienia się sezonowo, a do każdego serwowanego… więcej ►
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…