Kuchnia włoska - kolacja degustacyjna



Data: 20.10.2020 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 12


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

-Antipasto: Parmigiana di melanzane - bakłażan, pomidory, mozzarella, bazylia, zielone pesto, ziołowe pangrattato, parmigiano reggiano DOP, oliwa exv.

-Primi piatto: Ravioli al prosciutto e mela con burro e salvia - domowe ravioli, szara reneta/jabłko do rozpieku, prosciutto cotto, ziołowe pangratatto, parmigiano reggiano DOP,
plastry kompresowanej szarej renety, smażona szałwia, suszone jabłko emulsja maślana z szałwią, oliwa exv

-Secondi piatto: Salmone con gnocchi alla Romana in salsa allo zafferano - filet z łososia, gnocchi alla Romana, por, koper włoski, sos szafranowy, czarnuszka, parmigiano
reggiano DOP, oliwa exv.

-Dolce: Panna Cotta - śmietanka, laska wanilii, karmalizowane filety z pomarańczy, peperoncino


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Nadchodzi jesień, a my dla Was przygotowaliśmy pyszną kolację degustacyjną.

Krzysztof Omyła - Szef Kuchni restauracji Trattorii La Vecchia Scuola w Zabrzu ugotuje specjalnie dla Was tradycyjne dania kuchni włoskiej w autorskim wydaniu.

Kolacja degustacyjna to nie warsztaty kulinarne. Tym razem Prowadzący gotuje, a zaproszeni goście delektują się daniami. Przyjdź w ten wyjątkowy wieczór do naszego studia. Weź ze sobą przyjaciela, męża, koleżankę i spróbujcie nowych smaków wybornej kuchni włoskiej oraz pysznego włoskiego wina.





Prowadzący:
Krzysztof Omyła

Z zawodu chemik bioanalityk, ukończył studia na Politechnice Śląskiej, z pasji kucharz. Obecnie Szef Kuchni włoskiej Trattorii La Vecchia Scuola w Zabrzu. Uwielbia przygotowywać makarony i risotta które są podstawą kuchni włoskiej. Inspiruje się podróżami, czasopismami i książkami kulinarnym.

Przygotuje dla Was tradycyjne dania kuchni włoskiej w autorskim wydaniu, które komponuje w włoskiej restauracji, gdzie menu zmienia się sezonowo, a… więcej ►