Z zawodu chemik bioanalityk, z wykształceniem zdobytym na Politechnice Śląskiej, z pasji — kucharz. Z gastronomią związany od ponad 10 lat — przeszedł drogę od młodszego kucharza do szefa kuchni w kilku zabrzańskich restauracjach serwujących kuchnię włoską (inspirowaną częstymi podróżami do Włoch), śląską oraz autorską.
Przełomowym momentem w jego kulinarnej drodze był udział w pierwszym szkoleniu z ramenu w 2022 roku — wtedy narodziła się nowa pasja do kuchni azjatyckiej, a w szczególności do japońskiego comfort foodu. Po serii kolejnych szkoleń, prowadzonych przez najlepszych specjalistów od ramenu w Polsce, rozpoczął swoją przygodę w Boska Ramen. To nie tylko klasyczna „ramenownia”, ale miejsce, w którym serwowane jest autorskie podejście do kuchni azjatyckiej — od przystawek, przez makaron udon, bułeczki bao, dania główne, aż po desery.
Nie boi się eksperymentować — chętnie łączy kuchnię japońską i ogólnie azjatycką z wpływami śródziemnomorskimi czy polskimi. Ciągły rozwój to dla niego priorytet. Jednym z jego marzeń jest podróż do Japonii, by jeszcze głębiej poznać kulturę i smaki tego kraju.
W Przystanku 11 chce dzielić się swoją wiedzą i kulinarnymi "eksperymentami chemicznymi" — zarówno w zakresie kuchni włoskiej, jak i ramenu.
Prowadzi warsztaty:
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne inspirowane sercem…
Czy wspólne gotowanie to dobry temat na spotkanie…
Czy wspólne gotowanie to dobry temat na spotkanie…