Pieczywo na zaczynach drożdżowych

Data: 19.07.2020 godz. 17:00

Czas trwania: 4 h

Wolne miejsca: 11

Cena: 190 zł    cena zawiera →

Menu:

- Bagietki na zaczynie poolish

- Focaccia na zaczynie biga

- Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada


Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki, podzielimy się zakwasem, nauczymy was piec chleb w domowych warunkach.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu.

Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Łukasz Lenard

Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Sushi dla początkujących

Zapraszamy na spotkanie z Japonią. 

Marzysz, żeby opanować sztukę…

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Prowadzący