Pieczywo na zaczynach drożdżowych



Data: 19.11.2020 godz. 17:00


Czas trwania: 4 h


Wolne miejsca: 11


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

- Bagietki na zaczynie poolish

- Focaccia na zaczynie biga

- Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki, podzielimy się zakwasem, nauczymy was piec chleb w domowych warunkach.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu.

Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.





Prowadzący:
Łukasz Lenard

Właściciel i piekarz w małej katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb w Katowicach oraz miłośnik zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze były jego pasją. Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu chleb dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów.

W końcu zdecydował się na kolejny krok i otworzył własną małą rzemieślniczą piekarnię, w której realizuje swoją wieloletnią… więcej ►