Podróżniczka zafascynowana historią, kulturą oraz kuchnią Azji. Kiedy wraca do Polski odtwarza smaki dalekiego wschodu w swojej kuchni. Jej zainteresowania nie tylko wiążą się samym jedzeniem ale też z kontekstem kulturowym, który towarzyszy potrawom. Ostatnio jej uwagę przykuł półwysep koreański, szczególnie jego południowa część. Miesiące spędzone w Korei Południowej pozwoliły jej na kosztowanie oraz poznanie wielowymiarowości kuchni koreańskich, od Kimchi po przez pikantne kurze łapki, koreański grill, kluski ryżowe, po zupę z lodem. Odwiedząjac kraj pikantnej kiszonki nie tylko smakowała koreańskie przysmaki, ale też poznała niesamowitych ludzi, obyczaje oraz język.
Prowadzi warsztaty:
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…