Helena Malczewska - foto

Helena Malczewska

Podróżniczka zafascynowana historią, kulturą oraz kuchnią Azji. Kiedy wraca do Polski odtwarza smaki dalekiego wschodu w swojej kuchni. Jej zainteresowania nie tylko wiążą się samym jedzeniem ale też z kontekstem kulturowym, który towarzyszy potrawom. Ostatnio jej uwagę przykuł półwysep koreański, szczególnie jego południowa część. Miesiące spędzone w Korei Południowej pozwoliły jej na kosztowanie oraz poznanie wielowymiarowości kuchni koreańskich, od Kimchi po przez pikantne kurze łapki, koreański grill, kluski ryżowe, po zupę z lodem. Odwiedząjac kraj pikantnej kiszonki nie tylko smakowała koreańskie przysmaki, ale też poznała niesamowitych ludzi, obyczaje oraz język.

Prowadzi warsztaty:

Pozostałe warsztaty

owoce morza i mięso
Makarony tajskie

Kochasz makarony ?

Pokochasz w takim razie naszą nową…

Kuchnia koreańska

Zapraszamy Cię na koreańską ucztę. 

Najpierw ugotujemy jedno z…

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Makaroniki o intensywnym kolorze

Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…