Helena Malczewska - foto

Helena Malczewska

Podróżniczka zafascynowana historią, kulturą oraz kuchnią Azji. Kiedy wraca do Polski odtwarza smaki dalekiego wschodu w swojej kuchni. Jej zainteresowania nie tylko wiążą się samym jedzeniem ale też z kontekstem kulturowym, który towarzyszy potrawom. Ostatnio jej uwagę przykuł półwysep koreański, szczególnie jego południowa część. Miesiące spędzone w Korei Południowej pozwoliły jej na kosztowanie oraz poznanie wielowymiarowości kuchni koreańskich, od Kimchi po przez pikantne kurze łapki, koreański grill, kluski ryżowe, po zupę z lodem. Odwiedząjac kraj pikantnej kiszonki nie tylko smakowała koreańskie przysmaki, ale też poznała niesamowitych ludzi, obyczaje oraz język.

Prowadzi warsztaty:

Pozostałe warsztaty

Akademia wina - wina na wiosnę

Wiosna to czas, na który czekamy z utęsknieniem,…

Kuchnia meksykańska bez glutenu

Hola, Amigos Smakosze! 

Czy Twoje kubki smakowe pragną fiesta,…

Sushi dla początkujących

Zapraszamy na spotkanie z Japonią. 

 Marzysz, żeby opanować sztukę…

Dzień Matki - warsztaty dla dzieci…

Przed nami wyjątkowy dzień - Dzień Mamy. Zapraszamy…