Kuchnia bałkańska



Data: 02.07.2024 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 14


Cena: 280 zł    cena zawiera →


Menu:

-Tarator- bałkański chłodnik

-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów

-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera

- Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola

- Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa

-Sogan dolma- faszerowane cebule

- Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej

- Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki

- Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Bośnia, Macedonia, Albania, Czarnogóra, Bułgaria, to prawdziwe perełki Bałkanów, każdy wyjątkowy, a jednak podobny do sąsiada, z ich kuchnią jest podobnie- niby takie same, a jednak inne.

Na warsztatach przygotujemy topowe dania kuchni bałkańskiej, będziemy pić macedońską górską herbatę, a na koniec czeka nas prawdziwa bałkańska uczta.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►