*Torilla : tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
*Mieszanka przypraw
*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja *Tacos de
*Pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
*Enchiladas rojas
*Banany podpalane rumem i karmelem
HOLA Señors y Señoras!!!
Kuchnia meksykańska znana jest i lubiana na całym świecie!
Od nachos poprzez tacos a na churros kończąc – kuchnia Meksyku jest zabawna, kolorowa, bardzo aromatyczna i przyjemna w przygotowaniu. Znana przede wszystkim ze składników takich jak: papryka (różne odmiany), kukurydza oraz rośliny strączkowe (fasole w ponad 20 odmianach). Meksyk uwodzi różnorodnymi smakami, w których każdy odnajdzie coś dla siebie.
Warsztaty Meksykańskie zabiorą Was w świat niezwykłych doznań a zaczniemy od :
*Nauki robienia torilli : tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
*Stworzymy własną oryginalną mieszankę przypraw wykorzystywaną w kuchni meksykańskiej
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Kucharz i trener w gastronomii. Uczy zawodowców oraz amatorów jak gotować inaczej i ciekawiej. Finalistka Hell`s Kitchen Polska. Skończyła międzynarodowe kursy kulinarny min. we Włoszech w ICI (Italina Culinary Institute) oraz liczne kursy w Polsce. Prowadzi warsztaty kulinarne oraz pokazy gotowania na terenie całej Polski. Zajmuje się fotografią kulinarną i współpracuje z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej. Wydała samodzielnie swoją autorską książkę… więcej ►
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…