May, 2025

Steaks - Culinary Course

Date: 07.05.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4h
Spaces left: no vacancies
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Thai Basic Cuisine

Date: 08.05.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Chocolates, truffles

Date: 10.05.2025 godz. 9:00

Leader: Tatiana Kret

Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Łamańce z białej i mlecznej czekolady z dodatkiem orzechów, migdałów, owoców liofilizowanych
Talary czekoladowe z pestkami dyni oraz chilli
Ultra chrupiąca pralina z łyżki, biała i mleczna czekolada
Praliny XL czekolada dubajska
Czekolada dubajska kokosowa



Macaroons - new flavors

Date: 13.05.2025 godz. 17:00

Leader: Kamil Zdziebłowski

Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Makaroniki o smaku lawendy
Makaroniki pistacjowe
Makaroniki mleczny kardamon
Makaroniki cytrynowe

Lawenda Pistacje Mleczny kardamon Cytryna



Wine Academy - spring wine

Date: 16.05.2025 godz. 19:00

Leader: Małgorzata Lipowicz

Duration: 3 h
Spaces left: 6
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Program degustacji 
1. Turnau Perle Rosé - różowe, musujące, Polska Winnica Turnau
2. Roche de Belanne Colombard - białe, p/wytrawne, Francja,  LGI Wines
3. Yllera 9 Meses - czerwone, wytrawne, Hiszpania, Yllera - Bodegas y Viñedos
4. Veramonte Carménère Reserva - czerwone, wytrawne, Chile, Veramonte
5. 1908 Nero di Gio - czerwone, wytrawne, Włochy, Cielo e Terra
6. Domaine Boyar Ethno Muscat - białe, półsłodkie, Bułgaria, Domaine Boyar



Date: 19.05.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Sopa Tarasca – kremowa, aromatyczna zupa z fasoli pinto, której stosunek efektu do wysiłku jest wręcz nieziemski! Zaledwie kilka składników wystarczy, by w dowolnej chwili wyczarować miskę gorącego komfortu, który sprawi, że każdy zapyta: „Co to za magia?!”

Tacos al Pastor – klasyk prosto z Meksyku! Soczysta, marynowana wieprzowina, grillowana do perfekcji, serwowana z ananasem, kolendrą i limonką. Po pierwszym kęsie zrozumiesz, dlaczego w Meksyku nazywają je uzależniająco pysznymi! a dodatkiem będzie pyszna salsa roja i salsa verde.

Arroz de Leche – meksykańska odpowiedź na ryż na mleku, ale z twistem! Kremowy, delikatnie słodki, pachnący cynamonem i wanilią, rozgrzeje serce i przypomni najlepsze smaki dzieciństwa.

Bonus: nauczysz się robić tortillę tak lekką, że nawet Twoja babcia powie "Ajajaj, jakie dobre!"



Sushi for beginners

Date: 20.05.2025 godz. 17:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Moroccan cuisine

Date: 21.05.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Mother's Day - workshops for children with their mothers

Date: 23.05.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3 h
Spaces left: 6
Price: 190/osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Śniadanie: Tosty francuskie z serkiem waniliowym i domowym solonym karmelem 
Obiad: Kremowe halloumi w sosie pomidorowo-maślanym z kuskusem perłowym i kolendrą 
Deser: Trufelki kokosowe z mascarpone i migdałem 



Pizza party

Date: 31.05.2025 godz. 11:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: 6
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza fritta (smażona) - tradycyjna z regionu Kampania,  street food, calzone z nadzieniem z burraty i mortadeli
Pizza Napoletana - z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
Pizza con le patate alla Romana - gotowane ziemniaki, mozzarella, oliwa, rozmaryn, guanciale.
 



June, 2025

Children's Day - culinary workshops for children 7-13 years old

Date: 02.06.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3 h
Spaces left: 13
Price: 190 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Gofry na Dzień Dziecka 
Czekoladowa tarta Banoffee bez pieczenia 
Makaron pappardelle w sosie serowo-brokułowym 



Thai seafood

Date: 04.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 4h
Spaces left: 11
Price: 350 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami
GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki
YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów
KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Georgian cuisine

Date: 05.06.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Date: 07.06.2025 godz. 11:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Rustico z mortadellą, burratą i pistacjami - chrupiące ciasto, kremowa burrata, aromatyczna mortadela i chrupiące pistacje. 
Pstrąg łososiowy w skorupie pistacjowej z dressingiem - soczysta ryba otulona chrupiącą, aromatyczną panierką z pistacji. 
Tiramisù pistacjowe – kremowe, delikatne i pełne aromatu pistacji. 



Thai pasta

Date: 09.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 8
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Date: 13.06.2025 godz. 17:00

Leader: Sylwia You

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi

계란말이 Koreański omlet rolowany

김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi 

김치전 Placek po koreańsku z kimchi



Steaks - Culinary Course

Date: 23.06.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: 3
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos

Our Team