Leader: Artur Kupczyk
Duration: 4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 340 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Leader: Adrian Malon
Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 330 zł
We will prepare during the workshops:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 4h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Krzysztof Polok
Duration: 2h
Spaces left: 20
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Lody waniliowe z piaskiem z oliwy z pestek dyni
Sferyczny kawior
Tajska herbatka
Pianki czekoladowe
Ziołowe chipsy
Smoczy oddech
Lody bananowe ze śniegiem
Cytrusy w ciekłym azocie
Leader: Adrian Malon
Duration: 3 h
Spaces left: 12
Price: 330 zł
We will prepare during the workshops:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 3-4 h
Spaces left: 8
Price: 270 zł
We will prepare during the workshops:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów
Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Leader: Justyna Dragan
Duration: 2,5 h
Spaces left: 2
Price: 190 zł
We will prepare during the workshops:
Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje. Przygotowanie poszczególnych składników do sushi
Hosomaki
Uramaki
Futomaki
Temaki
Leader: Carlo Bognolo
Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 320 zł
We will prepare during the workshops:
Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.
Leader: Artur Kupczyk
Duration: 4h
Spaces left: 7
Price: 340 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 13
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)
Duration:
Spaces left: no vacancies
Price: 320 zł
We will prepare during the workshops:
Ravioli rosa con cuore di gorgonzola e sugo di pomodorini - różowe ravioli ręcznie robione z sercem delikatnym serowym i podane w sosie ze świeżych pomidorków w winie
Gamberi in salsa di pistacchi e burrata - na kremowej burracie aromatyczne krewetki królują w pesto pistacjowych i nutką cytrusów
Tortine cremose Mimosa - symbol święta kobiet jest kwiat mimosa. Nasz deser będzie inspirowany kwiatem aby móc się rozkoszować kremowym wnętrzem naszej cupcake.
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4 h
Spaces left: 8
Price: 250 zł
We will prepare during the workshops:
Chleb 100% żytni na zakwasie
Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
Bułki pszenne na zakwasie
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką
Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką
Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi
Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym
Leader: Michał Kopeć
Duration: 3 h
Spaces left: 15
Price: 180 zł do dn 16.02, potem 250 zł
We will prepare during the workshops:
1. Nath z browaru Cantillon
2. Komes Wymrażany Porter Bałtycki z browaru Fortuna
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA
Leader: Tatiana Kret
Duration: 3-4 h
Spaces left: 13
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
Łamańce z białej i mlecznej czekolady z dodatkiem orzechów, migdałów, owoców liofilizowanych
Talary czekoladowe z pestkami dyni oraz chilli
Ultra chrupiąca pralina z łyżki, biała i mleczna czekolada
Trufla z gorzkiej czekolady z brandy
Leader: Kamil Zdziebłowski
Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem
Leader: Agnieszka Smolińska-Mikos
Duration:
Spaces left: 14
Price: 310 zł
We will prepare during the workshops:
Dakos -grecki suchar z dodatkiem karobu z salsą z pomidorów, oliwy i oregano. Całość zamyka tradycyjny grecki ser.
Moussaka w wersji wege i tradycyjna mięsna - zapiekanka na bazie grillowanych bakłażanów, ziemniaków z nutą pomidora i aromatów greckich, pod beszamelowo-serową skorupką.
Portokalopita - greckie, mocno pomarańczowe ciacho z dodatkiem philo, nasączane syropem serwowane w asyście lodów waniliowych.
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)
Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)
Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem
Leader: Kamil Zdziebłowski
Duration: 8 h
Spaces left: 11
Price: 750 zł
We will prepare during the workshops:
- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego
- drip czekoladowy
- instrukcja krojenia tortu
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4 h
Spaces left: 7
Price: 260 zł
We will prepare during the workshops:
- Pizza w stylu rzymskim
- Pizza w stylu neapolitańskim
- Pizza w stylu amerykańskim
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 270 zł
We will prepare during the workshops:
Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Baba Ghanoush
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Podpłomyki z cytrynową ricottą, ogórkami po azjatycku i mnóstwem świeżych warzyw
Sałatka wiosenna z kuskusem perłowym
Zdrowsze ciasto marchewkowe z serowym kremem
Zielony pietruszkowy koktajl mocy!
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł/ osoba zł
We will prepare during the workshops:
Wielkanocna chałka, wyjątkowa!
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą
Wiosenna fritatta ze szparagami
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą
Leader: Anna Urbańczyk
Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 260 zł
We will prepare during the workshops:
przygotowanie lukru - dwie konsystencje
barwienie lukru
kontur i wypełnienie
proste i efektowne techniki lukrowania pozwalające stworzyć piękne prace