November, 2024

Cooking academy for children 7-13 years - Mexican cuisine

Date: 22.11.2024 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 4
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Domowe tortille - jak je zrobić?
Quesadilla z warzywami i kurczakiem
Meksykańskie ciasto limonkowe
Burrito z chili con carne
Nachosy podane z trzema dipami: salsą pomidorowo-paprykową, guacamole i sosem serowym



Sushi for beginners

Date: 23.11.2024 godz. 11:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Korean cuisine

Date: 25.11.2024 godz. 17:00

Leader: Helena Malczewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Bibimbap 비빔밥 - ryż z warzywami, (opcjonalnie z wołowiną), sosem z pasty Gochujang i jajkiem
Sundubu-jjigae 순두부찌개 - czerwona potrawka/ zupa z tofu serwowana z miseczką ryżu
Tteokbokki 떡볶이 - kluseczki ryżowe gotowane w pikantnym sosie, najpopularniejsze danie koreańskiego street foodu
Banchan 반찬 przystawki koreańskie
Degustacja koreańskiego alkoholu - Soju 소주



Thai pasta

Date: 26.11.2024 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 1
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Steaks - Culinary Course

Date: 28.11.2024 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: 4
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Gingerbread icing workshop

Date: 30.11.2024 godz. 9:00

Leader: Tatiana Kret

Duration:
Spaces left: 1
Price: 260 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Sporządzenie lukru/ różne gęstości
Mieszanie, rozrzedzanie, barwienie lukru
Brokaty jadalne i wydruki na papierze skrobiowym
Poznanie technik lukrowania
Lukrowanie 5 sztuk pierników



December, 2024

Date: 02.12.2024 godz. 10:00

Duration:
Spaces left: 12-18
Price: zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

menu uzgodnimy wspólnie 



Cooking academy for children 8-13 years old - Christmas workshop

Date: 06.12.2024 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pierniczki (pieczenie + dekorowanie)
lukier królewski - jak go zrobić?
choinki z ciasta czekoladowego
krucho-drożdżowe paszteciki wigilijne z pieczarkami i serem



Natale Italiano z Nico Palladini

Date: 07.12.2024 godz. 11:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 310 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

1) Rustico ripieno di besciamella con gamberetti e burrata (chrupiące okrągłe przystawki z sercem beszamelowym podane z krewetką i burratą)
2) Salmone in crosta di pistacchi con salsa ai capperi e olive (łosoś w panierce pistacjowej, podane z dressingiem kaparowo-oliwkowym)
3) Tiramisu' di Natale con Pandoro e Pan di Stelle (najsłynniejszy włoski deser w wersji świątecznej z Pandoro i herbatnikami Pan di Stelle z nutą korzenną)



Corporate event - vacant date

Date: 10.12.2024 godz. 10:00

Duration: 3-4 h
Spaces left: 12-18
Price: zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

menu uzgodnimy wspólnie 



Date: 21.12.2024 godz. 9:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 180zł / osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Najlepsze miękkie pierniczki (pieczenie, przygotowanie lukru, dekorowanie)
Aromatyczne drożdżówki z makiem
Łosoś pieczony w sosie porowym z puree z zielonego groszku i kolorowymi marchewkami



Date: 21.12.2024 godz. 14:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Najlepsze miękkie pierniczki (pieczenie, przygotowanie lukru, dekorowanie)
Aromatyczne drożdżówki z makiem
Łosoś pieczony w sosie porowym z puree z zielonego groszku i kolorowymi marchewkami



January, 2025

Macarons - new flavours

Date: 09.01.2025 godz. 17:00

Leader: Kamil Zdziebłowski

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem



Beer Academy for Boys' Day

Date: 10.01.2025 godz. 18:00

Leader: Michał Kopeć

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł do Black Friday, potem - 250 zł zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

1. Saint Lamvinus z browaru Cantillon
2. Double Black Mash z browaru Amager Bryghus
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA
6. niespodzianka



Steaks - Culinary Course

Date: 13.01.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4h
Spaces left: 14
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Thai Basic Cuisine

Date: 14.01.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 2
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Bread on natural leaven

Date: 15.01.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4 h
Spaces left: 6
Price: 240 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Italian cuisine: a culinary cruise in Venice

Date: 18.01.2025 godz. 11:00

Leader: Carlo Bognolo

Duration: 3 h
Spaces left: 16
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.



Georgian cuisine

Date: 21.01.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 13
Price: 270 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Home-made pizza - baking workshops

Date: 22.01.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4h
Spaces left: 11
Price: 260 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Middle East - basic

Date: 23.01.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 270 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich



Sushi for beginners

Date: 25.01.2025 godz. 11:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: 4
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri



Mexican cuisine

Date: 30.01.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 300 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem



February, 2025

Pizza party

Date: 01.02.2025 godz. 11:00

Leader: Karlito

Duration: 3 h
Spaces left: 11
Price: 300 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



Thai pasta

Date: 04.02.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami

Our Team