February, 2025

Pizza party

Date: 01.02.2025 godz. 11:00

Leader: Karlito

Duration: 3 h
Spaces left: 1
Price: 300 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



Steaks - culinary course

Date: 03.02.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Thai pasta

Date: 04.02.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Sushi for beginners

Date: 08.02.2025 godz. 11:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Thai Basic Cuisine

Date: 11.02.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 4h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Thai Basic Cuisine

Date: 12.02.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Pizza party

Date: 15.02.2025 godz. 11:00

Leader: Karlito

Duration: 3 h
Spaces left: 2
Price: 300 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



Date: 17.02.2025 godz. 17:00

Leader: Krzysztof Polok

Duration: 2h
Spaces left: 20
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Lody waniliowe z piaskiem z oliwy z pestek dyni
Sferyczny kawior
Tajska herbatka 
Pianki czekoladowe 
Ziołowe chipsy
Smoczy oddech
Lody bananowe ze śniegiem
Cytrusy w ciekłym azocie 



Sushi for beginners

Date: 22.02.2025 godz. 11:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: 12
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Georgian cuisine

Date: 24.02.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: 8
Price: 270 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Cooking academy for children 7-13 years old - sushi

Date: 27.02.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 2,5 h
Spaces left: 2
Price: 190 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje. Przygotowanie poszczególnych składników do sushi
Hosomaki
Uramaki
Futomaki
Temaki



March, 2025

Italian cuisine: a culinary cruise in Venice

Date: 01.03.2025 godz. 11:00

Leader: Carlo Bognolo

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.



Steaks - Culinary Course

Date: 03.03.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4h
Spaces left: 7
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Balkan cuisine

Date: 07.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 13
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)



Date: 08.03.2025 godz. 11:00

Duration:
Spaces left: no vacancies
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Ravioli rosa con cuore di gorgonzola e sugo di pomodorini - różowe ravioli ręcznie robione z sercem delikatnym serowym i podane w sosie ze świeżych pomidorków w winie
Gamberi in salsa di pistacchi e burrata - na kremowej burracie aromatyczne krewetki królują w pesto pistacjowych i nutką cytrusów
Tortine cremose Mimosa - symbol święta kobiet jest kwiat mimosa. Nasz deser będzie inspirowany kwiatem aby móc się rozkoszować kremowym wnętrzem naszej cupcake.



Natural sourdough bread

Date: 10.03.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4 h
Spaces left: 8
Price: 250 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Chleb 100% żytni na zakwasie
Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
Bułki pszenne na zakwasie
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Moroccan cuisine

Date: 12.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Thai style duck

Date: 13.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką
Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką
Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi
Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym



Beer Academy for Boys' Day

Date: 14.03.2025 godz. 18:00

Leader: Michał Kopeć

Duration: 3 h
Spaces left: 15
Price: 180 zł do dn 16.02, potem 250 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

1. Nath z browaru Cantillon
2. Komes Wymrażany Porter Bałtycki z browaru Fortuna
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA



Chocolates, truffles

Date: 15.03.2025 godz. 9:00

Leader: Tatiana Kret

Duration: 3-4 h
Spaces left: 13
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Łamańce z białej i mlecznej czekolady z dodatkiem orzechów, migdałów, owoców liofilizowanych
Talary czekoladowe z pestkami dyni oraz chilli
Ultra chrupiąca pralina z łyżki, biała i mleczna czekolada
Trufla z gorzkiej czekolady z brandy



Macarons - new flavours

Date: 17.03.2025 godz. 17:00

Leader: Kamil Zdziebłowski

Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem



Greek cuisine

Date: 18.03.2025 godz. 17:00

Leader: Agnieszka Smolińska-Mikos

Duration:
Spaces left: 14
Price: 310 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Dakos -grecki suchar z dodatkiem karobu z salsą z pomidorów, oliwy i oregano. Całość zamyka tradycyjny grecki ser.

Moussaka w wersji wege i tradycyjna mięsna - zapiekanka na bazie grillowanych bakłażanów, ziemniaków z nutą pomidora i aromatów greckich, pod beszamelowo-serową skorupką.

Portokalopita - greckie, mocno pomarańczowe ciacho z dodatkiem philo, nasączane syropem serwowane w asyście lodów waniliowych.



Cooking Academy for children 7-13 years old - born in the USA

Date: 19.03.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)
Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)
Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem



Baking and decorating a drip cake - two day workshop

Date: 21.03.2025 godz. 17:00

Leader: Kamil Zdziebłowski

Duration: 8 h
Spaces left: 11
Price: 750 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem 
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego 
- drip czekoladowy 
- instrukcja krojenia tortu 
 



Home-made pizza - baking workshops

Date: 24.03.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4 h
Spaces left: 7
Price: 260 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Date: 25.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Date: 26.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



April, 2025

Middle East - basic

Date: 01.04.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 270 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Baba Ghanoush



Cooking academy for children 7-13 years - Welcome spring!

Date: 04.04.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Podpłomyki z cytrynową ricottą, ogórkami po azjatycku i mnóstwem świeżych warzyw
Sałatka wiosenna z kuskusem perłowym
Zdrowsze ciasto marchewkowe z serowym kremem
Zielony pietruszkowy koktajl mocy!
 



Easter treats - family workshop for children with a guide

Date: 05.04.2025 godz. 9:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł/ osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Wielkanocna chałka, wyjątkowa! 
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą 
Wiosenna fritatta ze szparagami 
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą 



Royal icing - Easter edition

Date: 12.04.2025 godz. 9:00

Leader: Anna Urbańczyk

Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 260 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

przygotowanie lukru - dwie konsystencje
barwienie lukru
kontur i wypełnienie 
proste i efektowne techniki lukrowania pozwalające stworzyć piękne prace

Our Team