Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 4 h
Spaces left: 5
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
Sopa Tarasca – kremowa, aromatyczna zupa z fasoli pinto, której stosunek efektu do wysiłku jest wręcz nieziemski! Zaledwie kilka składników wystarczy, by w dowolnej chwili wyczarować miskę gorącego komfortu, który sprawi, że każdy zapyta: „Co to za magia?!”
Tacos al Pastor – klasyk prosto z Meksyku! Soczysta, marynowana wieprzowina, grillowana do perfekcji, serwowana z ananasem, kolendrą i limonką. Po pierwszym kęsie zrozumiesz, dlaczego w Meksyku nazywają je uzależniająco pysznymi! a dodatkiem będzie pyszna salsa roja i salsa verde.
Arroz de Leche – meksykańska odpowiedź na ryż na mleku, ale z twistem! Kremowy, delikatnie słodki, pachnący cynamonem i wanilią, rozgrzeje serce i przypomni najlepsze smaki dzieciństwa.
Bonus: nauczysz się robić tortillę tak lekką, że nawet Twoja babcia powie "Ajajaj, jakie dobre!"
Leader: Adrian Malon
Duration: 3 h
Spaces left: 1
Price: 340 zł
We will prepare during the workshops:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 3 h
Spaces left: 6
Price: 190/osoba zł
We will prepare during the workshops:
Śniadanie: Tosty francuskie z serkiem waniliowym i domowym solonym karmelem
Obiad: Kremowe halloumi w sosie pomidorowo-maślanym z kuskusem perłowym i kolendrą
Deser: Trufelki kokosowe z mascarpone i migdałem
Leader: Nico Palladini
Duration: 3 h
Spaces left: 2
Price: 320 zł
We will prepare during the workshops:
Pizza fritta (smażona) - tradycyjna z regionu Kampania, street food, calzone z nadzieniem z burraty i mortadeli
Pizza Napoletana - z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
Pizza con le patate alla Romana - gotowane ziemniaki, mozzarella, oliwa, rozmaryn, guanciale.
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 3 h
Spaces left: 13
Price: 190 zł
We will prepare during the workshops:
Gofry na Dzień Dziecka
Czekoladowa tarta Banoffee bez pieczenia
Makaron pappardelle w sosie serowo-brokułowym
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 4h
Spaces left: 9
Price: 350 zł
We will prepare during the workshops:
DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami
GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki
YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów
KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Leader: Nico Palladini
Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 330 zł
We will prepare during the workshops:
Rustico z mortadellą, burratą i pistacjami - chrupiące ciasto, kremowa burrata, aromatyczna mortadela i chrupiące pistacje.
Pstrąg łososiowy w skorupie pistacjowej z dressingiem - soczysta ryba otulona chrupiącą, aromatyczną panierką z pistacji.
Tiramisù pistacjowe – kremowe, delikatne i pełne aromatu pistacji.
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 7
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Leader: Kamil Zdziebłowski
Duration: 3-4 h
Spaces left: 7
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
Makaroniki o smaku lawendy
Makaroniki pistacjowe
Makaroniki mleczny kardamon
Makaroniki cytrynowe
Lawenda Pistacje Mleczny kardamon Cytryna
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 10
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)
Leader: Sylwia You
Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi
계란말이 Koreański omlet rolowany
김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi
김치전 Placek po koreańsku z kimchi
Leader: Artur Kupczyk
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 360 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
stek trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Leader: Artur Kupczyk
Duration: 4h
Spaces left: 12
Price: 360 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
stek trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos