Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 180zł / osoba zł
We will prepare during the workshops:
Najlepsze miękkie pierniczki (pieczenie, przygotowanie lukru, dekorowanie)
Aromatyczne drożdżówki z makiem
Łosoś pieczony w sosie porowym z puree z zielonego groszku i kolorowymi marchewkami
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 2
Price: 180 osoba zł
We will prepare during the workshops:
Najlepsze miękkie pierniczki (pieczenie, przygotowanie lukru, dekorowanie)
Aromatyczne drożdżówki z makiem
Łosoś pieczony w sosie porowym z puree z zielonego groszku i kolorowymi marchewkami
Leader: Kamil Zdziebłowski
Duration: 3-4 h
Spaces left: 6
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem
Leader: Michał Kopeć
Duration: 3 h
Spaces left: 2
Price: 250 zł
We will prepare during the workshops:
1. Saint Lamvinus z browaru Cantillon
2. Double Black Mash z browaru Amager Bryghus
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA
6. niespodzianka
Leader: Artur Kupczyk
Duration: 4h
Spaces left: 13
Price: 340 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4 h
Spaces left: 5
Price: 240 zł
We will prepare during the workshops:
- Chleb 100% żytni na zakwasie
- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie
- Bułki pszenne na zakwasie
- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus
Leader: Carlo Bognolo
Duration: 3 h
Spaces left: 16
Price: 320 zł
We will prepare during the workshops:
Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 4 h
Spaces left: 9
Price: 270 zł
We will prepare during the workshops:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4h
Spaces left: 3
Price: 260 zł
We will prepare during the workshops:
- Pizza w stylu rzymskim
- Pizza w stylu neapolitańskim
- Pizza w stylu amerykańskim
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 270 zł
We will prepare during the workshops:
Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Leader: Adrian Malon
Duration: 3 h
Spaces left: 2
Price: 330 zł
We will prepare during the workshops:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 300 zł
We will prepare during the workshops:
Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 4h
Spaces left: 9
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Kamil Zdziebłowski
Duration: 8 h
Spaces left: 12
Price: 750 zł
We will prepare during the workshops:
- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego
- drip czekoladowy
- instrukcja krojenia tortu