June, 2025

Thai pasta

Date: 09.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 2
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Balkan cuisine

Date: 12.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)



Date: 13.06.2025 godz. 17:00

Leader: Sylwia You

Duration: 3-4 h
Spaces left: 7
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi

계란말이 Koreański omlet rolowany

김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi 

김치전 Placek po koreańsku z kimchi



Thai Basic Cuisine

Date: 17.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 9
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Steaks - Culinary Course

Date: 23.06.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
stek trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Macaroons - new flavors

Date: 24.06.2025 godz. 17:00

Leader: Kamil Zdziebłowski

Duration: 3-4 h
Spaces left: 7
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Makaroniki o smaku lawendy
Makaroniki pistacjowe
Makaroniki mleczny kardamon
Makaroniki cytrynowe

Lawenda Pistacje Mleczny kardamon Cytryna



Steaks - Culinary Course

Date: 30.06.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4h
Spaces left: 1
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
stek trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



September, 2025

Georgian cuisine

Date: 04.09.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Date: 09.09.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Steaks - culinary course

Date: 10.09.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4 h
Spaces left: 12
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Date: 17.09.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Sopa Tarasca – kremowa, aromatyczna zupa z fasoli pinto, której stosunek efektu do wysiłku jest wręcz nieziemski! Zaledwie kilka składników wystarczy, by w dowolnej chwili wyczarować miskę gorącego komfortu, który sprawi, że każdy zapyta: „Co to za magia?!”

Tacos al Pastor – klasyk prosto z Meksyku! Soczysta, marynowana wieprzowina, grillowana do perfekcji, serwowana z ananasem, kolendrą i limonką. Po pierwszym kęsie zrozumiesz, dlaczego w Meksyku nazywają je uzależniająco pysznymi! a dodatkiem będzie pyszna salsa roja i salsa verde.

Arroz de Leche – meksykańska odpowiedź na ryż na mleku, ale z twistem! Kremowy, delikatnie słodki, pachnący cynamonem i wanilią, rozgrzeje serce i przypomni najlepsze smaki dzieciństwa.

Bonus: nauczysz się robić tortillę tak lekką, że nawet Twoja babcia powie "Ajajaj, jakie dobre!"



Moroccan cuisine

Date: 18.09.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Pizza party

Date: 20.09.2025 godz. 11:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: 13
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza fritta (smażona) - tradycyjna z regionu Kampania,  street food, calzone z nadzieniem z burraty i mortadeli
Pizza Napoletana - z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
Pizza con le patate alla Romana - gotowane ziemniaki, mozzarella, oliwa, rozmaryn, guanciale.
 

Our Team