May, 2025

Date: 19.05.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 5
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Sopa Tarasca – kremowa, aromatyczna zupa z fasoli pinto, której stosunek efektu do wysiłku jest wręcz nieziemski! Zaledwie kilka składników wystarczy, by w dowolnej chwili wyczarować miskę gorącego komfortu, który sprawi, że każdy zapyta: „Co to za magia?!”

Tacos al Pastor – klasyk prosto z Meksyku! Soczysta, marynowana wieprzowina, grillowana do perfekcji, serwowana z ananasem, kolendrą i limonką. Po pierwszym kęsie zrozumiesz, dlaczego w Meksyku nazywają je uzależniająco pysznymi! a dodatkiem będzie pyszna salsa roja i salsa verde.

Arroz de Leche – meksykańska odpowiedź na ryż na mleku, ale z twistem! Kremowy, delikatnie słodki, pachnący cynamonem i wanilią, rozgrzeje serce i przypomni najlepsze smaki dzieciństwa.

Bonus: nauczysz się robić tortillę tak lekką, że nawet Twoja babcia powie "Ajajaj, jakie dobre!"



Sushi for beginners

Date: 20.05.2025 godz. 17:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: 1
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri



Mother's Day - workshops for children with their mothers

Date: 23.05.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3 h
Spaces left: 6
Price: 190/osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Śniadanie: Tosty francuskie z serkiem waniliowym i domowym solonym karmelem 
Obiad: Kremowe halloumi w sosie pomidorowo-maślanym z kuskusem perłowym i kolendrą 
Deser: Trufelki kokosowe z mascarpone i migdałem 



Pizza party

Date: 31.05.2025 godz. 11:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: 2
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza fritta (smażona) - tradycyjna z regionu Kampania,  street food, calzone z nadzieniem z burraty i mortadeli
Pizza Napoletana - z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
Pizza con le patate alla Romana - gotowane ziemniaki, mozzarella, oliwa, rozmaryn, guanciale.
 



June, 2025

Children's Day - culinary workshops for children 7-13 years old

Date: 02.06.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3 h
Spaces left: 13
Price: 190 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Gofry na Dzień Dziecka 
Czekoladowa tarta Banoffee bez pieczenia 
Makaron pappardelle w sosie serowo-brokułowym 



Thai seafood

Date: 04.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 4h
Spaces left: 9
Price: 350 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami
GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki
YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów
KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Georgian cuisine

Date: 05.06.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 4 h
Spaces left: 14
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



Date: 07.06.2025 godz. 11:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Rustico z mortadellą, burratą i pistacjami - chrupiące ciasto, kremowa burrata, aromatyczna mortadela i chrupiące pistacje. 
Pstrąg łososiowy w skorupie pistacjowej z dressingiem - soczysta ryba otulona chrupiącą, aromatyczną panierką z pistacji. 
Tiramisù pistacjowe – kremowe, delikatne i pełne aromatu pistacji. 



Thai pasta

Date: 09.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 7
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Macaroons - new flavors

Date: 11.06.2025 godz. 17:00

Leader: Kamil Zdziebłowski

Duration: 3-4 h
Spaces left: 7
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Makaroniki o smaku lawendy
Makaroniki pistacjowe
Makaroniki mleczny kardamon
Makaroniki cytrynowe

Lawenda Pistacje Mleczny kardamon Cytryna



Balkan cuisine

Date: 12.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 10
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)



Date: 13.06.2025 godz. 17:00

Leader: Sylwia You

Duration: 3-4 h
Spaces left: 12
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi

계란말이 Koreański omlet rolowany

김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi 

김치전 Placek po koreańsku z kimchi



Steaks - Culinary Course

Date: 23.06.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
stek trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Steaks - Culinary Course

Date: 30.06.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4h
Spaces left: 12
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
stek trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos

Our Team