March, 2025

Cooking Academy for children 7-13 years old - born in the USA

Date: 19.03.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)
Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)
Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem



Home-made pizza - baking workshops

Date: 24.03.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4 h
Spaces left: 3
Price: 260 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim



Date: 25.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Date: 26.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Thai Basic Cuisine

Date: 27.03.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 6
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Sushi for beginners

Date: 29.03.2025 godz. 11:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 330 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri



April, 2025

Middle East - basic

Date: 01.04.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 4
Price: 270 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Baba Ghanoush



Cooking academy for children 7-13 years - Welcome spring!

Date: 04.04.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Podpłomyki z cytrynową ricottą, ogórkami po azjatycku i mnóstwem świeżych warzyw
Sałatka wiosenna z kuskusem perłowym
Zdrowsze ciasto marchewkowe z serowym kremem
Zielony pietruszkowy koktajl mocy!
 



Easter treats - family workshop for children with a guide

Date: 05.04.2025 godz. 9:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 180 zł/ osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Wielkanocna chałka, wyjątkowa! 
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą 
Wiosenna fritatta ze szparagami 
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą 



Date: 05.04.2025 godz. 13:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 14
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Wielkanocna chałka, wyjątkowa! 
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą 
Wiosenna fritatta ze szparagami 
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą 



Steaks - culinary course

Date: 07.04.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Thai pasta

Date: 08.04.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Mexican cuisine

Date: 10.04.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: 10
Price: 300 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem



Date: 11.04.2025 godz. 17:00

Leader: Sylwia You

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi

계란말이 Koreański omlet rolowany

김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi 

김치전 Placek po koreańsku z kimchi



Date: 12.04.2025 godz. 10:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: 16
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pasqualine – tradycyjne chrupiące rustici wielkanocne z jajkiem i szpinakiem, zamknięte w złocistym cieście.
Risotto agli asparagi, mascarpone e fragrante prosciutto – aksamitne risotto ze szparagami, podane na chrupiących chipsach z dojrzewającej szynki.
Pastiera napoletana alle mandorle e crema pasticcera – neapolitańska pastiera w szybkiej wersji, z dodatkiem aromatycznych migdałów i słynnego włoskiego kremu pasticcera.



Date: 12.04.2025 godz. 16:00

Leader: Nico Palladini

Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 320 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pasqualine – tradycyjne chrupiące rustici wielkanocne z jajkiem i szpinakiem, zamknięte w złocistym cieście.
Risotto agli asparagi, mascarpone e fragrante prosciutto – aksamitne risotto ze szparagami, podane na chrupiących chipsach z dojrzewającej szynki.
Pastiera napoletana alle mandorle e crema pasticcera – neapolitańska pastiera w szybkiej wersji, z dodatkiem aromatycznych migdałów i słynnego włoskiego kremu pasticcera.



easter at the baker's

Date: 15.04.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4 h
Spaces left: 11
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

- Chałka wielkanocna
- Cytrynowa babka drożdżowa
- Tradycyjne angielskie bułki wielkanocne - hot cross buns 
- Bonus: zakwas na żur 😊



Georgian cuisine

Date: 22.04.2025 godz. 17:00

Leader: Anna Kawa-Kułyk

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym



May, 2025

Steaks - Culinary Course

Date: 07.05.2025 godz. 17:00

Leader: Artur Kupczyk

Duration: 4h
Spaces left: 11
Price: 360 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary 
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak  / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek 
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos



Thai pasta

Date: 09.05.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Chocolates, truffles

Date: 10.05.2025 godz. 9:00

Leader: Tatiana Kret

Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 280 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Łamańce z białej i mlecznej czekolady z dodatkiem orzechów, migdałów, owoców liofilizowanych
Talary czekoladowe z pestkami dyni oraz chilli
Ultra chrupiąca pralina z łyżki, biała i mleczna czekolada
Praliny XL czekolada dubajska
Czekolada dubajska kokosowa



Wine Academy - spring wine

Date: 16.05.2025 godz. 19:00

Leader: Małgorzata Lipowicz

Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Program degustacji 
1. Turnau Perle Rosé - różowe, musujące, Polska Winnica Turnau
2. Roche de Belanne Colombard - białe, p/wytrawne, Francja,  LGI Wines
3. Yllera 9 Meses - czerwone, wytrawne, Hiszpania, Yllera - Bodegas y Viñedos
4. Veramonte Carménère Reserva - czerwone, wytrawne, Chile, Veramonte
5. 1908 Nero di Gio - czerwone, wytrawne, Włochy, Cielo e Terra
6. Domaine Boyar Ethno Muscat - białe, półsłodkie, Bułgaria, Domaine Boyar



Moroccan cuisine

Date: 21.05.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Mother's Day - workshops for children with their mothers

Date: 23.05.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 190/osoba zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Śniadanie: Tosty francuskie z serkiem waniliowym i domowym solonym karmelem 
Obiad: Kremowe halloumi w sosie pomidorowo-maślanym z kuskusem perłowym i kolendrą 
Deser: Trufelki kokosowe z mascarpone i migdałem 



Pizza party

Date: 31.05.2025 godz. 11:00

Leader: Karlito

Duration: 3 h
Spaces left: 11
Price: 310 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola 
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano 
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
 



June, 2025

Children's Day - culinary workshops for children 7-13 years old

Date: 02.06.2025 godz. 17:00

Leader: Justyna Dragan

Duration: 3 h
Spaces left: 14
Price: 190 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Gofry na Dzień Dziecka 
Czekoladowa tarta Banoffee bez pieczenia 
Makaron pappardelle w sosie serowo-brokułowym 



Thai seafood

Date: 04.06.2025 godz. 17:00

Leader: Karolina Żmijewska

Duration: 4h
Spaces left: 14
Price: 350 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami
GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki
YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów
KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Sushi for beginners

Date: 14.06.2025 godz. 11:00

Leader: Adrian Malon

Duration: 3 h
Spaces left: 12
Price: 340 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Bread made with yeast starter

Date: 16.06.2025 godz. 17:00

Leader: Łukasz Lenard

Duration: 4h
Spaces left: 12
Price: 240 zł   
We will prepare during the workshops:

Expand

Bagietki na zaczynie poolish
Focaccia na zaczynie biga
Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada

Our Team