Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)
Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)
Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4 h
Spaces left: 3
Price: 260 zł
We will prepare during the workshops:
- Pizza w stylu rzymskim
- Pizza w stylu neapolitańskim
- Pizza w stylu amerykańskim
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 6
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Leader: Adrian Malon
Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 330 zł
We will prepare during the workshops:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 4
Price: 270 zł
We will prepare during the workshops:
Hummus- pasta z ciecierzycy
Pity- bliskowschodnie pieczywo
Szakszuka- smażone pomidory z jajkami
Falafele- smażone kulki z ciecierzycy
Labneh- ser z jogurtu greckiego
Zhoug-ostra pasta paprykowa
Tabbuleh- sałatka z pietruszki
Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich
Baba Ghanoush
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Podpłomyki z cytrynową ricottą, ogórkami po azjatycku i mnóstwem świeżych warzyw
Sałatka wiosenna z kuskusem perłowym
Zdrowsze ciasto marchewkowe z serowym kremem
Zielony pietruszkowy koktajl mocy!
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 180 zł/ osoba zł
We will prepare during the workshops:
Wielkanocna chałka, wyjątkowa!
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą
Wiosenna fritatta ze szparagami
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 14
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Wielkanocna chałka, wyjątkowa!
Świąteczna sałatka z jajkiem, pieczonymi burakami i fetą
Wiosenna fritatta ze szparagami
Lawendowe ciastka z wanilią, pistacjami i białą czekoladą
Leader: Artur Kupczyk
Duration: 4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 340 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: no vacancies
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 3-4 h
Spaces left: 10
Price: 300 zł
We will prepare during the workshops:
Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem
Leader: Sylwia You
Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
김치찌개 Pikantny gulasz z kimchi
계란말이 Koreański omlet rolowany
김치볶음밥 Smażony ryż z kimchi
김치전 Placek po koreańsku z kimchi
Leader: Nico Palladini
Duration: 3 h
Spaces left: 16
Price: 320 zł
We will prepare during the workshops:
Pasqualine – tradycyjne chrupiące rustici wielkanocne z jajkiem i szpinakiem, zamknięte w złocistym cieście.
Risotto agli asparagi, mascarpone e fragrante prosciutto – aksamitne risotto ze szparagami, podane na chrupiących chipsach z dojrzewającej szynki.
Pastiera napoletana alle mandorle e crema pasticcera – neapolitańska pastiera w szybkiej wersji, z dodatkiem aromatycznych migdałów i słynnego włoskiego kremu pasticcera.
Leader: Nico Palladini
Duration: 3 h
Spaces left: no vacancies
Price: 320 zł
We will prepare during the workshops:
Pasqualine – tradycyjne chrupiące rustici wielkanocne z jajkiem i szpinakiem, zamknięte w złocistym cieście.
Risotto agli asparagi, mascarpone e fragrante prosciutto – aksamitne risotto ze szparagami, podane na chrupiących chipsach z dojrzewającej szynki.
Pastiera napoletana alle mandorle e crema pasticcera – neapolitańska pastiera w szybkiej wersji, z dodatkiem aromatycznych migdałów i słynnego włoskiego kremu pasticcera.
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4 h
Spaces left: 11
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
- Chałka wielkanocna
- Cytrynowa babka drożdżowa
- Tradycyjne angielskie bułki wielkanocne - hot cross buns
- Bonus: zakwas na żur 😊
Leader: Anna Kawa-Kułyk
Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów
Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Leader: Artur Kupczyk
Duration: 4h
Spaces left: 11
Price: 360 zł
We will prepare during the workshops:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Leader: Tatiana Kret
Duration: 3-4 h
Spaces left: 14
Price: 280 zł
We will prepare during the workshops:
Łamańce z białej i mlecznej czekolady z dodatkiem orzechów, migdałów, owoców liofilizowanych
Talary czekoladowe z pestkami dyni oraz chilli
Ultra chrupiąca pralina z łyżki, biała i mleczna czekolada
Praliny XL czekolada dubajska
Czekolada dubajska kokosowa
Leader: Małgorzata Lipowicz
Duration: 3 h
Spaces left: 10
Price: 180 zł
We will prepare during the workshops:
Program degustacji
1. Turnau Perle Rosé - różowe, musujące, Polska Winnica Turnau
2. Roche de Belanne Colombard - białe, p/wytrawne, Francja, LGI Wines
3. Yllera 9 Meses - czerwone, wytrawne, Hiszpania, Yllera - Bodegas y Viñedos
4. Veramonte Carménère Reserva - czerwone, wytrawne, Chile, Veramonte
5. 1908 Nero di Gio - czerwone, wytrawne, Włochy, Cielo e Terra
6. Domaine Boyar Ethno Muscat - białe, półsłodkie, Bułgaria, Domaine Boyar
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 3-4 h
Spaces left: 11
Price: 290 zł
We will prepare during the workshops:
zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 8
Price: 190/osoba zł
We will prepare during the workshops:
Śniadanie: Tosty francuskie z serkiem waniliowym i domowym solonym karmelem
Obiad: Kremowe halloumi w sosie pomidorowo-maślanym z kuskusem perłowym i kolendrą
Deser: Trufelki kokosowe z mascarpone i migdałem
Leader: Justyna Dragan
Duration: 3 h
Spaces left: 14
Price: 190 zł
We will prepare during the workshops:
Gofry na Dzień Dziecka
Czekoladowa tarta Banoffee bez pieczenia
Makaron pappardelle w sosie serowo-brokułowym
Leader: Karolina Żmijewska
Duration: 4h
Spaces left: 14
Price: 350 zł
We will prepare during the workshops:
DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami
GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki
YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów
KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą
Leader: Adrian Malon
Duration: 3 h
Spaces left: 12
Price: 340 zł
We will prepare during the workshops:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Leader: Łukasz Lenard
Duration: 4h
Spaces left: 12
Price: 240 zł
We will prepare during the workshops:
Bagietki na zaczynie poolish
Focaccia na zaczynie biga
Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong
Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada