Sushi dla początkujących

Data: 12.10.2024 godz. 11:00

Czas trwania: 3 h

Wolne miejsca: 2

Cena: 330 zł    cena zawiera →

Menu:

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri


Zapraszamy na spotkanie z Japonią. 

Podczas warsztatów dowiesz się krok po kroku jak samodzielnie przygotować sushi. Prowadzący omówi techniki cięcia ryb, zwijania sushi i kształtowania ryżu a także wskaże które algi nori kupić. Poda przepis na syrop octowy. W czasie zajęć podejdzie do każdego uczestnika i pokaże z bliska ile ryżu potrzeba użyć do 1 rolki i poleci technikę jego rozłożenia. 

Przygotujemy kilka rodzajów sushi. Po wykonaniu sushi następuje degustacja. 
 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Adrian Malon

Sushi master. Współpracuje z Sushi Arigato, z najstarszym sushi barem w Gliwicach.A co mówi o sobie? - “Jak odkrywać świat? Najlepiej krok po kroku, tak było ze mną. Stopniowo zacząłem odkrywać swoje powołanie pracując z najlepszymi sushi masterami w różnych częściach świata. Z czasem gotowanie stało się moją pasją, a świat smaków ważną częścią mojego życia.Czy kucharza można nazwać artystą?… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Prowadzący