Sushi dla początkujących

Sushi dla początkujących - foto
Data: 25.01.2025 godz. 11:00

Czas trwania: 3 h

Wolne miejsca: 0

Cena: 330 zł    cena zawiera →

Menu:

hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri


Zapraszamy na spotkanie z Japonią. 

Podczas warsztatów dowiesz się krok po kroku jak samodzielnie przygotować sushi. Prowadzący omówi techniki cięcia ryb, zwijania sushi i kształtowania ryżu a także wskaże które algi nori kupić. Poda przepis na syrop octowy. W czasie zajęć podejdzie do każdego uczestnika i pokaże z bliska ile ryżu potrzeba użyć do 1 rolki i poleci technikę jego rozłożenia. 

Przygotujemy kilka rodzajów sushi. Po wykonaniu sushi następuje degustacja. 
 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Adrian Malon

Sushi master. Współpracuje z Sushi Arigato, z najstarszym sushi barem w Gliwicach.A co mówi o sobie? - “Jak odkrywać świat? Najlepiej krok po kroku, tak było ze mną. Stopniowo zacząłem odkrywać swoje powołanie pracując z najlepszymi sushi masterami w różnych częściach świata. Z czasem gotowanie stało się moją pasją, a świat smaków ważną częścią mojego życia.Czy kucharza można nazwać artystą?… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po…

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…

Steki

Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Prowadzący