Akademia Piwa - Najlepsze Piwo Świata

Data: 21.01.2022 godz. 18:00

Czas trwania: 3h

Wolne miejsca: 0

Cena: 160 zł    cena zawiera →

Menu:

1. Potion #11 (Belgijski Imperial Stout z czarnym pieprzem, cynamonem oraz drewnem cedrowym leżakowany w beczce po norweskiej akvavicie)

2. Potion #15 (Barley Wine z tytoniem leżakowany w beczce po bourbonie)

3. Potion #18 (Imperialny Porter Bałtycki z dodatkiem śliwki wędzonej leżakowany w beczce po bourbonie)

4. Oude Gueuze

5. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

oraz dwie niespodzianki


Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP sprawdzimy czy istnieje coś takiego jak “Najlepsze piwo świata”.

Degustować będziemy piwa z rankingu Top 50 serwisu Ratebeer.com w takich stylach jak: Lambic czy Russian Imperial Stout. Niektóre propozycje porównamy z piwami, które otrzymały najniższe noty. Zastanowimy się, czy słusznie.

Podczas spotkania porozmawiamy również o piwnych faktach i mitach, przypomnimy sobie techniki degustacji oraz zajrzymy do pojemników z chmielem, piołunem i wędzoną solą.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Michał Kopeć

Znawca prosecco, ale również piwa, cydru i innych trunków musujących. Od 20 lat prowadzi szkolenia, pokazy oraz kursy kiperskie dla firm czy restauracji. Promotor kultury degustacji. Autor wielu publikacji. Prowadzi kanał Browarnicy. Międzynarodowy sędzia BJCP z certyfikatem WSET. Domowy piwowar, winiarz i cydrownik.Na co dzień pracuje w Muzeum Piwa oraz współpracuje z Muzeum Fabryka Wódki. Od 2004 roku prowadzi warsztaty… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Makaroniki o intensywnym kolorze

Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Prowadzący