Makaroniki - nowe smaki

Makaroniki - nowe smaki - foto
Data: 19.11.2024 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 0

Cena: 280 zł    cena zawiera →

Menu:

Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem


Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe nadzienie to sekret wyjątkowego smaku makaroników – małych pyszności rodem prosto z Francji. Tajemnic przygotowania tych nadzwyczajnych ciasteczek jest jednak więcej…

Co zrobić by ciasto wyszło idealne? W jakiej temperaturze suszyć? Który rodzaj cukru wybrać? Jak długo ubijać bezę? Jak uzyskać charakterystyczny kształt? Z czego najlepiej przygotować nadzienie? Odpowiedzi na te i inne nurtujące pytania poznamy podczas warsztatów kulinarnych w Przystanku 11.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po…

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…

Steki

Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Prowadzący