Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem
Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe nadzienie to sekret wyjątkowego smaku makaroników – małych pyszności rodem prosto z Francji. Tajemnic przygotowania tych nadzwyczajnych ciasteczek jest jednak więcej…
Co zrobić by ciasto wyszło idealne? W jakiej temperaturze suszyć? Który rodzaj cukru wybrać? Jak długo ubijać bezę? Jak uzyskać charakterystyczny kształt? Z czego najlepiej przygotować nadzienie? Odpowiedzi na te i inne nurtujące pytania poznamy podczas warsztatów kulinarnych w Przystanku 11.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►