1/ piwo: It's Even More Peaty
styl: Peated Imperial Stout
browar: Funky Fluid, Birbant
2/ piwo: Wulwer
styl: Scottish Imperial Stout Laphroaig BA
browar: Birbant
3/ piwo: Fortunatus
styl: Wild IPA BA 2021
browar: Fortuna
4/ pozostałe piwa: czeski leżak, weizen
5/ bourbon whisky: Maker's Mark 46
6/ single malt whisky: Port Charlotte 10 Heavily Peated
7/ oraz dwie niespodzianki
W piątkowy wieczór sprawdzimy co łączy piwo i whisky, które etapy produkcji są podobne i co charakteryzuje najlepsze trunki.
Poznamy surowce, które mają wpływ na charakter trunku oraz najważniejsze techniki degustacji. Porozmawiamy również o tradycjach, podziałach, kategoriach i stylach, dzięki którym piwo i whisky mogą być tak ciekawe i różnorodne
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Znawca prosecco, ale również piwa, cydru i innych trunków musujących. Od 20 lat prowadzi szkolenia, pokazy oraz kursy kiperskie dla firm czy restauracji. Promotor kultury degustacji. Autor wielu publikacji. Prowadzi kanał Browarnicy. Międzynarodowy sędzia BJCP z certyfikatem WSET. Domowy piwowar, winiarz i cydrownik.Na co dzień pracuje w Muzeum Piwa oraz współpracuje z Muzeum Fabryka Wódki. Od 2004 roku prowadzi warsztaty… więcej ►
Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…
Wiosna to czas, na który czekamy z utęsknieniem,…