Piwo oraz whisky - degustacja komentowana

Data: 22.04.2022 godz. 18:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 2

Cena: 180 zł    cena zawiera →

Menu:

1/ piwo: It's Even More Peaty

styl: Peated Imperial Stout

browar: Funky Fluid, Birbant

 

2/ piwo: Wulwer

styl: Scottish Imperial Stout Laphroaig BA

browar: Birbant

 

3/ piwo: Fortunatus

styl: Wild IPA BA 2021

browar: Fortuna

 

4/ pozostałe piwa: czeski leżak, weizen

5/ bourbon whisky: Maker's Mark 46

6/ single malt whisky: Port Charlotte 10 Heavily Peated

7/ oraz dwie niespodzianki

 


W piątkowy wieczór sprawdzimy co łączy piwo i whisky, które etapy produkcji są podobne i co charakteryzuje najlepsze trunki.
Poznamy surowce, które mają wpływ na charakter trunku oraz najważniejsze techniki degustacji. Porozmawiamy również o tradycjach, podziałach, kategoriach i stylach, dzięki którym piwo i whisky mogą być tak ciekawe i różnorodne


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Michał Kopeć

Znawca prosecco, ale również piwa, cydru i innych trunków musujących. Od 20 lat prowadzi szkolenia, pokazy oraz kursy kiperskie dla firm czy restauracji. Promotor kultury degustacji. Autor wielu publikacji. Prowadzi kanał Browarnicy. Międzynarodowy sędzia BJCP z certyfikatem WSET. Domowy piwowar, winiarz i cydrownik.Na co dzień pracuje w Muzeum Piwa oraz współpracuje z Muzeum Fabryka Wódki. Od 2004 roku prowadzi warsztaty… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Czekolady i praliny - będzie czekolada…

Ten warsztat jest na CZEKO-FANÓW! 

Odkryj z nami tajemnicę…

Makaroniki o intensywnym kolorze

Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…

Akademia wina - wina na wiosnę

Wiosna to czas, na który czekamy z utęsknieniem,…

Prowadzący