Gnocco Fritto z grillowanymi warzywami i serem stracchino
Caponata siciliana - potrawa z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów.
Coppa variegata al limone con frutti di bosco - krem cytrynowy na bazie mascarpone z owocami leśnymi.
Zapraszamy na warsztaty kuchni włoskiej pt "Włoskie wakacje - czyli kuchnia pełna warzyw i słońca " z Nico Palladini.
Specjalny, wakacyjny warsztat, w którym będą królować aromatyczne warzywa, ciekawe smaki, orzeźwienie i włoskie opowieści.
Organizatorem warsztatów jest Bosko-Włosko.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia… więcej ►
Tradycyjnie spotykamy się w grudniu na rodzinnych warsztatach…
Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…
Michał Kopeć, międzynarodowy sędzia piwny BJCP, zaprasza na…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…