Włoskie wakacje - czyli kuchnia pełna warzyw i słońca



Data: 31.08.2024 godz. 11:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 7


Cena: 300 zł    cena zawiera →


Menu:

Gnocco Fritto z grillowanymi warzywami i serem stracchino
Caponata siciliana - potrawa z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów.
Coppa variegata al limone con frutti di bosco - krem cytrynowy na bazie mascarpone z owocami leśnymi.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Zapraszamy na warsztaty kuchni włoskiej pt "Włoskie wakacje - czyli kuchnia pełna warzyw i słońca " z Nico Palladini.
Specjalny, wakacyjny warsztat, w którym będą królować aromatyczne warzywa, ciekawe smaki, orzeźwienie i włoskie opowieści.

Organizatorem warsztatów jest Bosko-Włosko. 





Prowadzący:
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska…

więcej ►