Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów
Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają na Was do wykonania na warsztatach kulinarnych.
Jak się je w Gruzji ??? Ano obficie, stosunkowo prosto i na pewno pysznie - no bo jak tu nie kochać mącznych, drożdżowych dań do których mamy tak ogromną słabość. Gruzja granatem, bakłażanem i sokiem z wingron płynie. Niewątpliwie te dania pozostaną Waszymi wiernymi towarzyszami na śniadanie, obiad czy kolację.
Serdecznie zapraszamy po ogromną dawkę energii, zabawy i ciekawostek.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Finalistka V edycji MASTERCHEF.Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni włoskiej, francuskiej i południowo-amerykańskiej.Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i uparta, że hej. Te cechy… więcej ►