Kuchnia włoska - pasta fresca

Data: 26.10.2024 godz. 11:00

Czas trwania: 3 h

Wolne miejsca: 9

Cena: 300 zł    cena zawiera →

Menu:

1) RAVIOLI CAPRESI - bazylia, mozzarella i pomidory, to nierozłączne trio o wykwintnych śródziemnomorskich smakach. Tradycyjna Caprese tym razem w wersji Ravioli.
2) FETTUCCINE NERE CON LE COZZE - świeży czarny makaron jajeczny na naszym talerzu w bukiecie małży, pietruszki i wina.
3) LASAGNE AI 4 FORMAGGI - kremowa i smaczna zapiekanka makaronowa, pyszne pierwsze danie idealne na rodzinny obiad, niedziele czy ważne święta.


Pasta fresca - czyli domowe makarony po włosku z Nico Palladini. Ten warsztat to obowiązkowa pozycja dla każdego fana kuchni włoskiej, który chce poznać tajniki włoskiego makaronu "własnej produkcji"!
Podczas tego kulinarnego spotkania dowiecie się jak od A do Z przygotować zupełnie różne trzy rodzaje makaronu.

 

Organizatorem warsztatu jest Marta z Bosko-Włosko. To od niej otrzymasz maila.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Prowadzący