Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką
Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką
Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi
Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym
Kaczka jest integralną częścią tajskiej kuchni i jest używana w różnych przepisach, zarówno w tradycyjnych, jak i nowoczesnych potrawach. Jest przyrządzana w sposób, który łączy różnorodne smaki i zachwyca kulinarnych entuzjastów na całym świecie. Jej historia jest częścią bogatej i zróżnicowanej tradycji kulinarnej Tajlandii.
Jednym z popularnych dań z kaczką w Tajlandii jest czerwone curry z kaczką, gdzie kawałki mięsa gotowane są w aromatycznym czerwonym curry z mlekiem kokosowym, przyprawami i warzywami. Podczas warsztatu pokażemy jak podzielić mięso z kaczki i nic nie zmarnować . No bo pieczemy całą kaczkę bez piersi.
Z piersi kaczki robimy curry, a z kolei z mięsa pieczonego sałatkę. Kości użyjemy do zupy.
ZAPRASZAMY po nowe smaki Tajlandii.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…