Kaczka po tajsku

Data: 13.11.2024 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 14

Cena: 290 zł    cena zawiera →

Menu:

Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką

Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką

Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi

Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym


Kaczka jest integralną częścią tajskiej kuchni i jest używana w różnych przepisach, zarówno w tradycyjnych, jak i nowoczesnych potrawach. Jest przyrządzana w sposób, który łączy różnorodne smaki i zachwyca kulinarnych entuzjastów na całym świecie. Jej historia jest częścią bogatej i zróżnicowanej tradycji kulinarnej Tajlandii.

Jednym z popularnych dań z kaczką w Tajlandii jest czerwone curry z kaczką, gdzie kawałki mięsa gotowane są w aromatycznym czerwonym curry z mlekiem kokosowym, przyprawami i warzywami.

ZAPRASZAMY po nowe smaki Tajlandii. 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Prowadzący