Kaczka po tajsku

Kaczka po tajsku  - foto
Data: 13.10.2024 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 10

Cena: 290 zł    cena zawiera →

Menu:

Geng Jeut Saku- Zupa z pieczonej kaczki z tapioką
Geng Dtaeng Bpet- Czerwone curry z kaczką
Yam Bped Yang- Sałatka z kaczki o owoców liczi
Gluay Yang Kamin- tajskie grillowane banany z tamaryndowcem i mlekiem kokosowym


Kaczka jest integralną częścią tajskiej kuchni i jest używana w różnych przepisach, zarówno w tradycyjnych, jak i nowoczesnych potrawach. Jest przyrządzana w sposób, który łączy różnorodne smaki i zachwyca kulinarnych entuzjastów na całym świecie. Jej historia jest częścią bogatej i zróżnicowanej tradycji kulinarnej Tajlandii.

Jednym z popularnych dań z kaczką w Tajlandii jest czerwone curry z kaczką, gdzie kawałki mięsa gotowane są w aromatycznym czerwonym curry z mlekiem kokosowym, przyprawami i warzywami. Podczas warsztatu pokażemy jak podzielić mięso z kaczki i nic nie zmarnować . No bo pieczemy całą kaczkę bez piersi. 
Z piersi kaczki robimy curry, a z kolei z mięsa pieczonego sałatkę. Kości użyjemy do zupy. 

ZAPRASZAMY po nowe smaki Tajlandii. 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po…

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…

Steki

Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Prowadzący