Od ponad 26 lat tworzymy polsko-włoska rodzinę. Na stałe mieszkamy we Włoszech, układając nasze życie w pejzażowo-kulinarną kolorową układankę między włoskim przedalpiem gdzie posiadamy rodzinny dom, północnym Adriatykiem jako zapaleni żeglarze a Polską, skąd pochodzi Kasia.
Stefano, już jako młodziutki chłopiec pracował u mamy w pizzerii jako pizzaiolo. Na początku lat 2000, prowadziliśmy już razem restaurację i pizzerię w maleńkiej uroczej wiosce turystycznej. Dziś specjalizujemy się w badaniach i selekcji regionalnych producentów zdrowej i wysokojakościowej żywności importując do Polski niszowe włoskie artykuły spożywcze. Z miłości do włoskiej kuchni, gotujemy i uczymy gotować naszych przyjaciół, zdradzając im sekrety oraz opowiadając o włoskich tradycjach kulinarno-regionalnych.
Prowadzi warsztaty:
Tradycyjnie spotykamy się w grudniu na rodzinnych warsztatach…
Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…
Michał Kopeć, międzynarodowy sędzia piwny BJCP, zaprasza na…
Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…