Kuchnia bałkańska

Data: 26.09.2024 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 6

Cena: 280 zł    cena zawiera →

Menu:

-Tarator- bałkański chłodnik
-Ajvar- pasta warzywna z pieczonej papryki, bakłażana in pomidorów
-Sałatka Szopska-sałatka z ogórków, pomidorów, cebuli i słonego bałkańskiego sera
-Tavče gravče- macedońska zapiekana fasola
-Ćevapčići- grillowane ruloniki z dojrzewającego mięsa
-Sogan dolma- faszerowane cebule
-Cicvara- rodzaj polenty z mąki kukurydzianej
-Belolučena paprika- sałatka z pieczonej papryki
-Tufahije – jabłka faszerowane masą orzechową (deser)


Bośnia, Macedonia, Albania, Czarnogóra, Bułgaria, to prawdziwe perełki Bałkanów, każdy wyjątkowy, a jednak podobny do sąsiada, z ich kuchnią jest podobnie- niby takie same, a jednak inne.

Na warsztatach przygotujemy topowe dania kuchni bałkańskiej, bardzo dużo w niej papryki i pomidora,  a na koniec siądziemy do bałkańskiej uczty.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Prowadzący