Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
Enchiladas rojas
Banany podpalane z rumem i karmelem
HOLA Señors y Señoras!!!
Kuchnia meksykańska znana jest i lubiana na całym świecie!
Od nachos poprzez tacos a na churros kończąc – kuchnia Meksyku jest zabawna, kolorowa, bardzo aromatyczna i przyjemna w przygotowaniu. Znana przede wszystkim ze składników takich jak: papryka (różne odmiany), kukurydza oraz rośliny strączkowe (fasole w ponad 20 odmianach). Meksyk uwodzi różnorodnymi smakami, w których każdy odnajdzie coś dla siebie.
Warsztaty Meksykańskie zabiorą Was w świat niezwykłych doznań.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Finalistka V edycji MASTERCHEF.Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni włoskiej, francuskiej i południowo-amerykańskiej.Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i uparta, że hej. Te cechy… więcej ►
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…
Zapraszamy Cię na niezwykłe warsztaty kuchni molekularnej. Zaczniemy…
Zapraszamy na spotkanie z Japonią. Opowiemy o historii…