• Domowy rosół z lanymi kluseczkami
• Wołowa rolada z kluskami i czerwoną kapustą z jabłkiem
• Czekoladowa puszysta szpajza
Śląska niedziela nie obejdzie się bez rosołu, rolady wołowej, klusek i modrej kapusty. Większość z nas uwielbia te dania i z utęsknieniem czeka na niedzielę, ale nie każdy wie jak je przygotować. Dlatego ten warsztat jest dla każdego kto chce odkryć sekret idealnie miękkiej rolady, aksamitnych klusek i świetnie doprawionej kapusty czerwonej. A na deser samodzielnie przygotujecie ptasie mleczko po śląsku, czyli muślinową szpajzę z czekoladą.
Zapraszamy wszystkich miłośników kuchni śląskiej! Może ktoś bliski czeka byś wysłał go na taki warsztat?
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Kucharz i trener w gastronomii. Uczy zawodowców oraz amatorów jak gotować inaczej i ciekawiej. Finalistka Hell`s Kitchen Polska. Skończyła międzynarodowe kursy kulinarny min. we Włoszech w ICI (Italina Culinary Institute) oraz liczne kursy w Polsce. Prowadzi warsztaty kulinarne oraz pokazy gotowania na terenie całej Polski. Zajmuje się fotografią kulinarną i współpracuje z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej. Wydała samodzielnie swoją autorską książkę… więcej ►
Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…