Tradycyjna kuchnia śląska

Data: 04.03.2022 godz. 17:00

Czas trwania: 4 h

Wolne miejsca: 12

Cena: 260 zł    cena zawiera →

Menu:

•  Domowy rosół z lanymi kluseczkami 
•  Wołowa rolada z kluskami i czerwoną kapustą z jabłkiem 
•  Czekoladowa puszysta szpajza


Śląska niedziela nie obejdzie się bez rosołu, rolady wołowej, klusek i modrej kapusty. Większość z nas uwielbia te dania i z utęsknieniem czeka na niedzielę, ale nie każdy wie jak je przygotować. Dlatego ten warsztat jest dla każdego kto chce odkryć sekret idealnie miękkiej rolady, aksamitnych klusek i świetnie doprawionej kapusty czerwonej. A na deser samodzielnie przygotujecie ptasie mleczko po śląsku, czyli muślinową szpajzę z czekoladą. 

Zapraszamy wszystkich miłośników kuchni śląskiej! Może ktoś bliski czeka byś wysłał go na taki warsztat?


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Kucharz i trener w gastronomii. Uczy zawodowców oraz amatorów jak gotować inaczej i ciekawiej. Finalistka Hell`s Kitchen Polska. Skończyła międzynarodowe kursy kulinarny min. we Włoszech w ICI (Italina Culinary Institute) oraz liczne kursy w Polsce. Prowadzi warsztaty kulinarne oraz pokazy gotowania na terenie całej Polski. Zajmuje się fotografią kulinarną i współpracuje z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej. Wydała samodzielnie swoją autorską książkę… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Makaroniki o intensywnym kolorze

Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Prowadzący