Lody waniliowe z piaskiem z oliwy z pestek dyni
Sferyczny kawior
Tajska herbatka
Pianki czekoladowe
Ziołowe chipsy
Smoczy oddech
Lody bananowe ze śniegiem
Cytrusy w ciekłym azocie
Zapraszamy Cię na niezwykłe warsztaty kuchni molekularnej. Zaczniemy od omówienia tajemniczych składników (ciekły azot i suchy lód) oraz urządzeń potrzebnych do przygotowania potraw. I już po chwili zaczniemy wspólnie bawić się kuchnią molekularną. Lody waniliowe czy bananowe- które wolisz? A może zdrowe ziołowe chipsy?
Te i inne potrawy przygotujemy razem z Wami!
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Chef z ponad 20 letnim doświadczeniem, pasjonat gotowania i nowych kompozycji na talerzu. Interesują go niespotykane kombinacje kształtu, smaku i koloru oraz reakcje ludzi na te nietypowe zestawienia. Założył firmę Colorfood i bawi się w czarodzieja. więcej ►
Czy lubisz owoce morza i nie wiesz jak…
Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…
Kochasz pistacje? A czy wiesz, że we włoskiej…