Dakos -grecki suchar z dodatkiem karobu z salsą z pomidorów, oliwy i oregano. Całość zamyka tradycyjny grecki ser.
Moussaka w wersji wege i tradycyjna mięsna - zapiekanka na bazie grillowanych bakłażanów, ziemniaków z nutą pomidora i aromatów greckich, pod beszamelowo-serową skorupką.
Portokalopita - greckie, mocno pomarańczowe ciacho z dodatkiem philo, nasączane syropem serwowane w asyście lodów waniliowych.
Daj się porwać greckiej przygodzie i poczuj prawdziwą pasję. Agnieszka zabiera Was w podróż do słonecznej Grecji. Będzie smacznie, słonecznie, wesoło i do syta, a to wszystko w rytmie siga siga przy dźwiękach cykad...i nie tylko!
Potrawy ugotujemy z oryginalnych produktów greckich.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Miłośniczka podróży po Grecji, ze szczególnym uwzględnieniem największej greckiej wyspy -Krety. To tu zafascynowana kulturą, mentalnością, grecką filoxenią, radością prostego życia, które także przekłada się na sezonowość kuchni postanowiła, że Kreta będzie jej drugim domem. Po ponad 10 latach eksplorowania i poznawania tego kraju dzieli się nabytym doświadczeniem podczas organizowanych Spotkań Miłośników Grecji, a także warsztatów kuchni greckiej na które… więcej ►
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…
Zapraszamy Cię na niezwykłe warsztaty kuchni molekularnej. Zaczniemy…
Zapraszamy na spotkanie z Japonią. Opowiemy o historii…