Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe

Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe - foto
Data: 21.03.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 8 h

Wolne miejsca: 12

Cena: 750 zł    cena zawiera →

Menu:

- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem 
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego 
- drip czekoladowy 
- instrukcja krojenia tortu 
 


Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów pracy cukiernika. Wymaga precyzji i cierpliwości, jednak efekty w postaci własnoręcznie ozdobionego tortu i zachwyt gości są warte ćwiczeń doskonalących ten etap pracy.

W pierwszym dniu upieczemy biszkopt od podstaw, przygotujemy krem i złożymy tort. Drugiego dnia przyrządzimy tynk z kremu maślanego i udekorujemy tort czekoladowym dripem wraz z owocami. 

Każdy z uczestników wróci do domu z własnoręcznie upieczonym i udekorowanym tortem w pudełku. 

Zapraszamy do studia kulinarnego Przystanek11!

Termin warsztatów:
21.03 godz. 17.00
22.03 godz. 9.00
 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Rodzinnie w kuchni - świątecznie warsztaty…

Tradycyjnie spotykamy się w grudniu na rodzinnych warsztatach…

Makaroniki - nowe smaki

Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…

Akademia Piwa pt Drogie i nietuzinkowe…

Michał Kopeć, międzynarodowy sędzia piwny BJCP, zaprasza na…

Steki

Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…

Prowadzący