Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe

Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe - foto
Data: 21.03.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 8 h

Wolne miejsca: 10

Cena: 750 zł    cena zawiera →

Menu:

- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem 
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego 
- drip czekoladowy 
- instrukcja krojenia tortu 
 


Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów pracy cukiernika. Wymaga precyzji i cierpliwości, jednak efekty w postaci własnoręcznie ozdobionego tortu i zachwyt gości są warte ćwiczeń doskonalących ten etap pracy.

W pierwszym dniu upieczemy biszkopt od podstaw, przygotujemy krem i złożymy tort. Drugiego dnia przyrządzimy tynk z kremu maślanego i udekorujemy tort czekoladowym dripem wraz z owocami. 

Każdy z uczestników wróci do domu z własnoręcznie upieczonym i udekorowanym tortem w pudełku. 

Zapraszamy do studia kulinarnego Przystanek11!

Termin warsztatów:
21.03 godz. 17.00
22.03 godz. 9.00
 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia koreańska

Zapraszamy Cię na koreańską ucztę. 

Najpierw ugotujemy jedno z…

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po…

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Kuchnia Maroka

Marokańskie specjały wspaniale odzwierciedlają ogromne bogactwo kulturowe i…

Prowadzący