- upieczenie tradycyjnego biszkoptu
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego
- drip czekoladowy
- instrukcja krojenia tortu
Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów pracy cukiernika. Wymaga precyzji i cierpliwości, jednak efekty w postaci własnoręcznie ozdobionego tortu i zachwyt gości są warte ćwiczeń doskonalących ten etap pracy.
W pierwszym dniu upieczemy biszkopt od podstaw, przygotujemy krem i złożymy tort. Drugiego dnia przyrządzimy tynk z kremu maślanego i udekorujemy tort czekoladowym dripem wraz z owocami.
Każdy z uczestników wróci do domu z własnoręcznie upieczonym i udekorowanym tortem w pudełku.
Zapraszamy do studia kulinarnego Przystanek11!
Termin warsztatów:
21.03 godz. 17.00
22.03 godz. 9.00
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Marokańskie specjały wspaniale odzwierciedlają ogromne bogactwo kulturowe i…