Pizza Margherita Napoletana
Pizza Diavola
Pizza Prosciutto, rucola e granna padano
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego warsztatu z Karlito z odświeżonym menu i... jeszcze większym naciskiem na "party" - w stylu włoskim, oczywiście! ????????
Historia pizzy zaczyna się w starożytności, kiedy to różne starożytne kultury przygotowywały proste podpłomyki z kilkoma dodatkami.
Prekursorem pizzy była prawdopodobnie focaccia, podpłomyk znany Rzymianom jako „panis focacius”, do którego następnie dorzucano dodatki. Nowoczesna pizza wyewoluowała z tego typu dań na płaskie pieczywo w Neapolu we Włoszech w XVIII lub na początku XIX wieku.
Podczas naszych warsztatów skupimy się na nauce przygotowania ciasta, sosu, formowania i wypiekaniu gotowych placków z dodatkami. Czeka na Was dużo dobrej zabawy i praktycznej wiedzy!
Warsztaty organizowane przez Martę z Bosko-Włosko.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Pasjonat i miłośnik kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, z pochodzenia pół Włoch, pół Belg, przyciąga ludzi swoja niesamowitą energią i charyzmą. Swoje kulinarne doświadczenia zbierał na całym świecie, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni czy Food Manager w różnych lokalizacjach takich jak Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja, Belgia… Zainspirowany licznymi podróżami, obecnie chętnie dzieli się… więcej ►
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…
Zapraszamy Cię na niezwykłe warsztaty kuchni molekularnej. Zaczniemy…
Zapraszamy na spotkanie z Japonią. Opowiemy o historii…