Najlepsze hiszpańskie tapas!

Data: 22.06.2022 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 6

Cena: 290 zł    cena zawiera →

Menu:

Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji. 
Tortilla de patatas -  ten omlet z ziemniaków jest prawdziwą kulinarną ikoną Hiszpanii. Tortillę serwowaną jako tapas spotkamy w każdym barze w Hiszpanii. Potrawa urzeka prostotą składników, które tworzą niepowtarzalny smak!
Croquetas de Jamón Serrano - przekąska dla fanów dojrzewającej szynki serrano, chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki, urzekające kremowym nadzieniem. 
Chorizo al sidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo.
Sangria – nie ma bardziej idealnego połączenia niż hiszpańskie tapas i pełna temperamentu sangria z czerwonego wina oraz owoców. 


Buenos dias! Czy chcielibyście przenieść się wszystkimi zmysłami do najsmaczniejszego zakątka Europy? W takim razie przymknijcie oczy i wyobraźcie sobie kulinarną podróż marzeń. A to wszystko w otoczeniu niebiańskich plaż, w rytmie flamenco, w krainie oliwą i sangrią płynącą 😉 

Z Adrianem Stojewskim, znanym ekspertem kuchni Hiszpanii, odkryjecie sekrety przyrządzenia tapas z najsmaczniejszych regionów Hiszpanii, od Andaluzji przez Galicję, Asturię, Kraj Basków, Nawarrę kończąc w Katalonii! Przyrządzimy i skosztujemy ośmiornicę gotowaną po galicyjsku, chrupiące croquetas z długodojrzewającą szynką Serrano. Połączymy też nietuzinkowe smaki Asturii, czyli aromatyczne chorizo z cydrem i spróbujemy największego klasyka z Hiszpanii – tortilla de patatas, którą zaserwujemy wraz ze śródziemnomorskim sosem czosnkowy. Warsztaty zakończymy wznosząc toast kieliszkiem orzeźwiającej sangrii z owocami. 

Czy dasz się porwać na prawdziwą hiszpańską fiestę?


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Adrian Stojewski

Kucharz, podróżnik i bloger – hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM.Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Makaroniki o intensywnym kolorze

Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Kuchnia tajska basic

W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności…

Steki
Steki

Sezonowanie wołowiny … Brzmi tajemniczo? No tak. Do…

Prowadzący