1/ Pizza neapolitańska
ricotta, mozzarella, cukinia, skórka z cytryny, pieprz, pomidory koktajlowe
2/ Pizza rzymska
szynka/wędzony boczek, pomidory, mozzarella, brzoskwinia glazurowana w miodzie i balsamico
3/ Foccacia
pesto: bazylia, oliwa, orzechy włoskie, prażony słonecznik, grana padano
sos bruschetta: pomidory, pomidory suszone, koncentrat pomidorowy, oliwki, oregano
Lato w pełni.
Dajcie się zaprosić na pełną lekkich smaków ucztę a wszystko to na pizzy którą uwielbiamy. A do tego kieliszek zimnego różowego wina - czego chcieć więcej.
Nauczymy się jak w domowych warunkach z wykorzystaniem prostych sposobów upiec najlepszą pizzę, porozmawiamy o dobrej jakości składnikach i stworzymy kilka zaskakujących kompozycji smakowych.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię. więcej ►