Domowa pizza - wersja letnia

Data: 31.07.2024 godz. 17:00

Czas trwania: 4 h

Wolne miejsca: 6

Cena: 260 zł    cena zawiera →

Menu:

1/ Pizza neapolitańska 
ricotta, mozzarella, cukinia, skórka z cytryny, pieprz, pomidory koktajlowe
2/ Pizza rzymska
szynka/wędzony boczek, pomidory, mozzarella, brzoskwinia glazurowana w miodzie i balsamico 
3/ Foccacia
pesto: bazylia, oliwa, orzechy włoskie, prażony słonecznik, grana padano
sos bruschetta: pomidory, pomidory suszone, koncentrat pomidorowy, oliwki, oregano


Lato w pełni. 

Dajcie się zaprosić na pełną lekkich smaków ucztę a wszystko to na pizzy którą uwielbiamy. A do tego kieliszek zimnego różowego wina - czego chcieć więcej.

Nauczymy się jak w domowych warunkach z wykorzystaniem prostych sposobów upiec najlepszą pizzę, porozmawiamy o dobrej jakości składnikach i stworzymy kilka zaskakujących kompozycji smakowych.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Łukasz Lenard

Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Prowadzący