- pieczenie tradycyjnego biszkoptu z czarnym kakao
- wykonanie kremu do przełożenia tortu
- wykonanie królika z masy cukrowej
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego i talerza obrotowego
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów pracy cukiernika. Wymaga precyzji i cierpliwości, jednak efekty w postaci własnoręcznie ozdobionego tortu i zachwyt gości są warte ćwiczeń doskonalących ten etap pracy.
W pierwszym dniu upieczemy biszkopt od podstaw, przygotujemy krem i złożymy tort. Każdy z uczestników ulepi też własną figurkę z masy cukrowej.
Drugiego dnia przyrządzimy krem maślany i udekorujemy tort techniką fault line cake.
Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką…