1. Nath z browaru Cantillon
2. Komes Wymrażany Porter Bałtycki z browaru Fortuna
3. Czeski Lager
4. Weizen
5. IPA
Najpierw wyostrzymy zmysły na klasycznych stylach piwnych jak Pils, IPA oraz Weizen, by wreszcie poznać kilka drogich i nietuzinkowych piw.
Pierwszą propozycją będzie Nath 2023 z belgijskiego browaru Cantillon. To mieszanka dwóch Lambików, rocznego i dwuletniego, z rabarbarem.
Nietuzinkowe piwo fermentacji spontanicznej z oryginalnym dodatkiem.
Kolejną drogą i nietuzinkową propozycją jest piwo "wymrażane". Wymrażany i leżakowany w beczkach (barrel aged) Komes Porter Bałtycki z browaru Fortuna to 15% mocy i mocny smak czekolady, śliwek i kawy.
Pozostałe tematy, które będą się pojawiać podczas spotkania
- techniki degustacji, tajniki pracy sędziego piwnego
- obalanie piwnych mitów
- wprowadzenie do domowego warzenia piwa
- prezentacja stylów piwnych, surowców oraz zasad foodpairingu
Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Od 16 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11. Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej. Organizuje regularne warsztaty oraz panele degustacyjne m.in. we wrocławskiej Szynkarni czy katowickim multitapie… więcej ►
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…
Zapraszamy Cię na niezwykłe warsztaty kuchni molekularnej. Zaczniemy…
Zapraszamy na spotkanie z Japonią. Opowiemy o historii…