Pad Kee Mao- makaron stir fry z kurczakiem
Gai Pad Med Mamuang- kurczak stir fry z nerkowcami i ryżem
Pad Hed Nang Rom- boczniaki stir fry i bazylią tajską
Goong Pad Nam Prik Pao- krewetki stir fry z chili i warzywami
Na warsztatach 4x wok zajmiemy się techniką stir fry, jest to szybkie smażenie składników na dużym ogniu w niewielkiej ilości oleju na głębokiej patelni lub wok-u.
O czym warto pamiętać stosując tą technikę?
O odpowiednim tłuszczu (smażenie w wysokiej temperaturze) W stir-fry używa się tłuszczy o stopniu dymienia przekraczającym 200 stopni Celsjusza. Istotną kwestią jest też wielkość składników. Produkty powinny mieć zbliżony rozmiar, by stawały się miękkie w podobnym czasie. Najlepiej wszystko przygotować wcześniej, ponieważ samo smażenie odbywa się szybko i nie ma czasu, aby dokrajać dodatkowe składniki.
A o szczegółach dowiecie się już na warsztacie.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►
Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…
Zapraszamy na spotkanie z Japonią. Opowiemy o historii…