PONIEDZIAŁEK:
Zupa: koperkowa z makaronem
Danie główne: Knedle z truskawkami lub śliwkami
Deser: Puszyste ciasto na maślance z owocami i kruszonką
WTOREK:
Zupa: Krem serowo-brokułowy z grzankami ziołowymi
Danie główne: Kaszotto po meksykańsku (wegetariańskie)
Deser: MEGAczekoladowe cupcakes z kremem równie mocno czekoladowym
ŚRODA:
Przystawka: Sakiewki z ciasta filo z wędzonym łososiem, szpinakiem i serkiem
Danie główne: Domowe bajgle na bogato
Deser: Budyń jaglany z brzoskwiniami
CZWARTEK:
Przystawka: Ptysie na wytrawnie z pastą jajeczną
Danie główne: Pad Thai z tofu
Deser: Ciastka owsiano-cynamonowe
PIĄTEK:
Zupa: Krupnik wegański
Danie główne: Naleśniki budyniowe z serem i pomarańczą
Deser: Szarlotka z połówkami jabłek
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Jesteście gotowi na tydzień pełen kulinarnych doznań?
Przez 5 dni, dzień w dzień, będziemy komponować kompletne menu składające się z zupy lub przystawki, dania głównego i deseru. Poznamy nowe smaki (np. wegetariańskie Pad Thai z tofu czy też domowe bajgle z „modnymi” składnikami), przypomnimy sobie niezawodne klasyczne potrawy (pyszne polskie zupy i knedle z owocami!), zaznamy także sporej słodyczy przepysznych deserów (wyjątkowej szarlotki i obłędnie czekoladowych cupcakes…).
Nikt nie wyjdzie głodny! 😉
Przyjdź, spędź ten czas razem z nami. Do zobaczenia już w sierpniu!
Fotograf i stylistka kulinarna. Od 2015 r. blogerka, która dzieli się ze swoimi czytelnikami sprawdzonymi przepisami i tajnikami cukiernictwa. To właśnie cukiernictwo jest jej ogromną pasją i przysłowiowym „konikiem”. Na swoim koncie ma już własną książkę kucharską, liczne ebooki i współprace z wieloma znanymi markami. Wczesne pobudki, mocny trening i smaczne jedzenie to zdecydowanie jej przepis na udany dzień 😊.