Kuchnia grecka wegetariańska

Data: 02.10.2019 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 2

Cena: 190 zł    cena zawiera →

Menu:

- upieczemy chlebek pita

- zrobimy prawdziwą grecką sałatkę (choriatiki)

- przygotujemy sałatkę z gotowanych/pieczonych buraków (pantizaria)

- podamy prawdziwe greckie pasty: z grochu (fava), bakłażana (melitzanosalata) i ziemniaków (skordalia)

- i obowiązkowo najlepsze tzatziki


Grecka kuchnia to pochwała prostoty, świeże pachnące słońcem składniki bronią się same. Grecy lubią jeść i lubią dzielić się jedzeniem. Przy zastawionych rozmaitymi daniami stołach biesiadują do późna. Uczta zaczyna się od przekąsek, czyli mezedes, wśród których znaleźć można m.in. pastę z grochu, pastę bakłażana, jogurtowy dip tzatziki, sałatki, sery. Wszystko podaje się z dobrym pieczywem i oliwą.

Na warsztatach przygotujemy stół w prawdziwie greckim stylu!


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Beata Gratkowska

Warsztaty poprowadzi Beata Grątkowska doradca żywieniowy, psychodietetyk, trener personalny. Autorka blisko 6 tysięcy przepisów kulinarnych do gazet i książek.Razem z mężem prowadzi blog praktykulinarni.com i popularny profil na Instagramie. Na koncie mają dwie autorskie książki „Praktykulinarni. Szybko i zdrowo od śniadania do kolacji” oraz „Praktykulinarni. Dziś na obiad jutro do lunchboxa. Vegetariańsko” (wyd. Pascal). W listopadzie ukaże się kolejna książka… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Dzień Matki - warsztaty dla dzieci…

Przed nami wyjątkowy dzień - Dzień Mamy. Zapraszamy…

Dzień Dziecka - warsztaty kulinarne dla…

Zapraszamy Was, by świętować wspólnie Dzień Dziecka w…

Owoce morza po tajsku

Czy lubisz owoce morza i nie wiesz jak…

Kuchnia gruzińska

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają…

Prowadzący