Sałatka ziemniaczana ze smażonymi owocami morza, a na wierzchu sos pizzaiola (ostry sos pomidorowy z dużą ilością czosnku i pietruszki)
Risotto z sosem krewetkowym i burratą oraz skórką cytrynową
Spaghetti alle cozze - makaron spaghetti z sosem pomidorowym i małżami, białym winem oraz pietruszką
"Frutti di mare po włosku" to warsztat, którym rozpoczynamy rok 2024! Zapraszamy Was w morską podróż razem z Karlito.
Podczas naszych warsztatów skupimy się na owocach morza - ich obróbce, czyszczeniu i przyrządzaniu. Czeka na Was spora dawka wiedzy do wykorzystania w Waszych domach i podczas wspólnego biesiadowania z przyjaciółmi. Bo karnawał taki jest!
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Pasjonat i miłośnik kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, z pochodzenia pół Włoch, pół Belg, przyciąga ludzi swoja niesamowitą energią i charyzmą. Swoje kulinarne doświadczenia zbierał na całym świecie, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni czy Food Manager w różnych lokalizacjach takich jak Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja, Belgia… Zainspirowany licznymi podróżami, obecnie chętnie dzieli się… więcej ►
Makaroniki - to małe, francuskie ciasteczka ze wspaniałym…
Wiosna to czas, na który czekamy z utęsknieniem,…