Kuchnia tajska basic

Kuchnia tajska basic - foto
Data: 25.03.2025 godz. 17:00

Czas trwania: 3-4 h

Wolne miejsca: 0

Cena: 290 zł    cena zawiera →

Menu:

pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice


W egzotycznej kuchni tajskiej łatwo się zakochać!

W zależności od rejonu jest ogromnie zróżnicowana, jednak idea wszędzie taka sama - dobór składników. Kucharze pracują wedle chińskiej sztuki łączenia pięciu składników - słodkiego, słonego, kwaśnego, ostrego i gorzkiego. Smak słodki uzyskuje się za pomocą owoców, mleka kokosowego lub cukru trzcinowego, a za słony smak odpowiadają sosy: sojowe i rybne, ostry to nieprzebrana ilość odmian chili, smak kwaśny uzyskuje się przy pomocy limonki, cytryny i tamaryndowca, za gorzki odpowiada ogórek i niedojrzały melon.

 

No i teraz wiadomo, dlaczego smak kuchni tajskiej określa się jako “pełny”- istna eksplozja smaków!


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje. więcej ►

Pozostałe warsztaty

Czekolady i praliny - będzie czekolada…

Ten warsztat jest na CZEKO-FANÓW! 

Odkryj z nami tajemnicę…

Makaroniki - nowe smaki

Beza migdałowa i rozpływające się w ustach kremowe…

Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu…

Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów…

Domowa pizza – 3 rodzaje

Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak upiec pizzę w…

Prowadzący