Mała miejscowość obok Yorku
Malton to mała miejscowość, w której wszyscy się znają, kupują produkty jedni od drugich, życie jest proste a jedzenie smaczne. W naszej podróży po Anglii dotarliśmy do tego pięknego miejsca. I tak poznaliśmy Gilly Robinson, absolwentkę słynnej francuskiej szkoły gotowania Le Cordon Bleu i właścicielkę The Cook's Place - szkoły gotowania. Gilly prowadzi warsztaty gotowania w pięknym studio kulinarnym. Ale nie tylko warsztaty....
Czasami przychodzą do niej znajomi na wieczory z książką. Umawiają się, że cała grupa czyta jakąś pozycję, a potem spotykają się u Gilly i rozmawiają na jej temat , a Gilly dla nich gotuje.
Dla nas też ugotowała.
Była to wyśmienita kolacja składająca się ze świeżych warzyw z pól ( pesto z liści rzodkiewki), na bazie oliwy od lokalnych dostawców i partnerów. Tak, to była niezapomniana wizyta, a gospodyni wspaniała i gościnna. Jak patrzę na zdjęcia z Gilly to mam ciepło w duszy 😊
Dziękujemy, Przystanek11.