Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod okiem Carlo Bognolo, szefa kuchni restauracji La Tavola, odkryjemy smaki Wenecji! Carlo, Wenecjanin z pochodzenia, jest także wiceprezesem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni (F.I.C.) – prawdziwy autorytet w swojej dziedzinie.
Wspólnie przygotujemy dania wprost z Veneto.
Warsztaty organizowane przez Martę z Bosko-Włosko: warsztaty@bosko-wlosko.pl.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Szef kuchni w restauracji La Tavola w Katowicach. Pochodzi z Wenecji, wychowywał się w Piemoncie. Tam kończył szkołę gastronomiczną. Swoją 36-letnią karierę rozpoczął w małych rodzinnych trattoriach i tawernach, jako pomocnik znanych szefów kuchni. Pracę kontynuował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin oraz Gault&Millau. Jest członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni FIC. Współpracuje z Chef Team w Wenecji.Zapiszcie się na warsztaty i… więcej ►
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Marokańskie specjały wspaniale odzwierciedlają ogromne bogactwo kulturowe i…