Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po Wenecji

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po Wenecji - foto
Data: 01.03.2025 godz. 11:00

Czas trwania: 3 h

Wolne miejsca: 2

Cena: 320 zł    cena zawiera →

Menu:

Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.


Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod okiem Carlo Bognolo, szefa kuchni restauracji La Tavola, odkryjemy smaki Wenecji! Carlo, Wenecjanin z pochodzenia, jest także wiceprezesem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni (F.I.C.) – prawdziwy autorytet w swojej dziedzinie.
Wspólnie przygotujemy dania wprost z Veneto.

Warsztaty organizowane przez Martę z Bosko-Włosko: warsztaty@bosko-wlosko.pl.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Carlo Bognolo

Szef kuchni w restauracji La Tavola w Katowicach. Pochodzi z Wenecji, wychowywał się w Piemoncie. Tam kończył szkołę gastronomiczną. Swoją 36-letnią karierę rozpoczął w małych rodzinnych trattoriach i tawernach, jako pomocnik znanych szefów kuchni. Pracę kontynuował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin oraz Gault&Millau. Jest członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni FIC. Współpracuje z Chef Team w Wenecji.Zapiszcie się na warsztaty i… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia meksykańska bez glutenu

Hola, Amigos Smakosze! 

Czy Twoje kubki smakowe pragną fiesta,…

Dzień Matki - warsztaty dla dzieci…

Przed nami wyjątkowy dzień - Dzień Mamy. Zapraszamy…

Pizza Maestro z Nico Palladini

WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "Pizza Party" powtórka Waszego ulubionego…

Dzień Dziecka - warsztaty kulinarne dla…

Zapraszamy Was, by świętować wspólnie Dzień Dziecka w…

Prowadzący