Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po Wenecji

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po Wenecji - foto
Data: 01.03.2025 godz. 11:00

Czas trwania: 3 h

Wolne miejsca: 3

Cena: 320 zł    cena zawiera →

Menu:

Mozzarella in carrozza – klasyczną przystawkę, która rozpływa się w ustach.
Risotto con radicchio e gorgonzola – kremowe risotto z nutą goryczki i wyrazistym serem.
Frittelle veneziane di carnevale – tradycyjny deser, który przeniesie nas w karnawałowy klimat Wenecji.


Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod okiem Carlo Bognolo, szefa kuchni restauracji La Tavola, odkryjemy smaki Wenecji! Carlo, Wenecjanin z pochodzenia, jest także wiceprezesem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni (F.I.C.) – prawdziwy autorytet w swojej dziedzinie.
Wspólnie przygotujemy dania wprost z Veneto.

Warsztaty organizowane przez Martę z Bosko-Włosko: warsztaty@bosko-wlosko.pl.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.


Prowadzący: Carlo Bognolo

Szef kuchni w restauracji La Tavola w Katowicach. Pochodzi z Wenecji, wychowywał się w Piemoncie. Tam kończył szkołę gastronomiczną. Swoją 36-letnią karierę rozpoczął w małych rodzinnych trattoriach i tawernach, jako pomocnik znanych szefów kuchni. Pracę kontynuował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin oraz Gault&Millau. Jest członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni FIC. Współpracuje z Chef Team w Wenecji.Zapiszcie się na warsztaty i… więcej ►

Pozostałe warsztaty

Kuchnia koreańska

Zapraszamy Cię na koreańską ucztę. 

Najpierw ugotujemy jedno z…

Kuchnia włoska pt. Kulinarny rejs po…

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których pod…

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…

Kuchnia Maroka

Marokańskie specjały wspaniale odzwierciedlają ogromne bogactwo kulturowe i…

Prowadzący