Eventy firmowe / team building

Czy wiesz, że najlepsze imprezy są w kuchni? Każdy to wie.

Integracja pracowników podczas gotowania potraw może być wyjątkowym doświadczeniem, które promuje współpracę, buduje relacje i tworzy pozytywną atmosferę w miejscu pracy. Gotowanie to działalność, która angażuje zmysły, wymaga współpracy i umiejętności komunikacyjnych. 

Wybierz studio kulinarne na integrację swoich pracowników. Robimy to już od ponad 7 lat. Zawsze się udaje! 

Napisz do nas - wspólnie wybierzemy menu warsztatowe.

Warsztaty kulinarne jako nagroda dla zespołu? To dwie pieczenie na jednym ogniu. Nagroda i integracja.

Przykładowe menu

Kuchnia tajska
  1. Zupa tom yum
  2. Pad thai
  3. Curry z kurczakiem
  4. Mango sticky rice
Kuchnia włoska
  1. Minestrone - zupa warzywna
  2. Pasta fresca z dwoma sosami
  3. Tiramisu
Kuchnia śląska
  1. Rosół z makaronem
  2. Kluski białe i szare, kapusta, rolada
  3. Owoce pod kruszonką
Kuchnia zero waste
  1. Zero waste`owy ramen
  2. Zapiekanka pasterka z puszystą chmurką
  3. Trufle tiramisu
Kuchnia gruzińska
  1. Badridżani – gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową i świeżym granatem
  2. Chinkali - pierogi o kształcie sakiewek z farszem mięsnym
  3. Chaczapuri – placek drożdzowy z mieszanką serów


Ile może liczyć grupa warsztatowa?

Grupa powinna liczyć 16-20 osób. 

Czy organizujecie warsztaty wyjazdowe?

Tak, pod warunkiem , że zapoznamy się z miejscem i oszacujemy możliwości obiektu. 

Czy organizujecie warsztaty dla dużych grup ok 30-100 osobowych? 

Tak, podejmiemy się organizacji warsztatów dla dużych grupy. W tym przypadku - organizacja wymaga dłuższego czasu przygotowań, sprawdzenia miejsca szkolenia etc. 

Mamy w grupie osoby wege, co zrobić by się dobrze bawiły podczas gdy reszta lubi mięso? 

Dla wegan czy wegetarian zaproponujemy inny zamiennik do danego przepisu. 

Czy trzeba się wykazać podstawowymi umiejętnościami kulinarnymi przed przystąpieniem do warsztatów?

Nie, nasze wskazówki i przepisy wystarczą by przygotować potrawy. 

Jak wyglądają warsztaty dla standardowej grupy?

Całą grupę dzielimy dla kilka mniejszych i rozdzielamy pracę. Każdy uczestnik warsztatów ma określone zadanie ( np. umycie warzyw, obranie i pokrojenie, usmażenie, pomieszanie, kosztowanie). Umawiamy się z grupą, czy degustujemy po zrobieniu każdego dania, czy na koniec eventu. Prowadzący objaśnia etapy warsztatu, omawia składniki których użyjemy, narzędzia. Prowadzący cały czas jest z grupą i cały czas odpowiada na pytania uczestników. Sprawdza poprawność wykonanej potrawy. Pokazuje jak nałożyć danie na talerz by było jak w restauracji. Wszak jemy przede wszystkim oczami. Dla grup zamkniętych proponujemy, by jedna z potraw menu była wcześniej przygotowana przez nas. Tak, aby po Państwa przybyciu najpierw zjeść lekki posiłek a dopiero później przystąpić do pracy. 

Czy możemy zaproponować naszym pracownikom/uczestnikom warsztatów jakiś dodatkowy prezent kulinarny?

Tak, może to być np. fartuch z logo firmy. Zamawiamy je u naszych dostawców. Nie zwlekaj z decyzją, gdyż od zamówienia do realizacji potrzeba około 2 miesięcy. Innym prezentem może być nóż, czy gotowe produkty z obszaru /kraju której potrawy gotujemy.