Menu degustacyjne to wyjątkowy i nietuzinkowy zestaw dań, świetnie nadaje się na spotkanie integracyjne lub uczczenie jakiegoś wydarzenia/święta.
Decydując się na tą formułę możemy oczekiwać wyrafinowania i uroczystego charakteru.
Kucharz z niezwykłą starannością planuje i wykonuje potrawy, podaje je do stołu omawiając każdą potrawę z osobna. Kolacje są pełne niespodzianek dla zmysłów. Goście doświadczają różnych smaków, zapachów, tekstur i wrażeń. Każde danie ma na celu zaskoczenie gości i prowokowanie ich kulinarnego podniebienia.
Porcje są zazwyczaj mniejsze niż w tradycyjnym posiłku, co pozwala gościom spróbować większej liczby dań. Kolacje degustacyjne wykorzystują najwyższej jakości składniki, często sezonowe i lokalne. Szef kuchni może eksperymentować z niezwykłymi kombinacjami smaków i tworzyć nowatorskie połączenia, które zaskakują gości.
Degustacja pozwala gościom cieszyć się różnorodnością smaków i eksperymentować z nowymi połączeniami kulinarnymi.
Kolacje degustacyjne często są zestawiane z odpowiednio dobranymi winami, aby podkreślić smaki i uzupełnić doświadczenie kulinarne. Kucharz i sommelier współpracują, aby zapewnić harmonijną i zgodną zasadę mariażu, która podkreśla zarówno potrawy, jak i wina.
Współpracujemy z licznym zespołem kucharzy oraz sommelierem, piwowarem i specjalistą ds whisky. Zespół oferuje menu z całego świata. Tak więc jest w czym wybierać.
Zapraszamy!
Na życzenie.
Czy oferujecie też opcję wegatariańską/wegańską?
Tak oczywiście. Kucharz potrafi stosować w każdym daniu zamiennik do mięsa/ryb/ nabiału/ jajek. Musimy wcześniej o tym wiedzieć i ustalić.
Czy spełniacie inne wymagania dietetyczne?
Tak, możemy zaspokoić większość wymagań dietetycznych, prosimy o zgłaszanie uwag podczas dokonywania rezerwacji.
O której godzinie może rozpocząć się event?
W zależności od dostępności, nasze terminy są elastyczne, godziny rozpoczęcia imprezy mogą być pomiędzy 9:30 a 18:00.
Czy wystawiacie fakturę?
Tak.
Ile trwa kolacja degustacyjna?
Czas trwania to 2-3 h.