Prowadzący: Artur Kupczyk
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 340 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana
harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)
tagine z kurczakiem i warzywami
tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout
marokańskie chlebki z patelni
loubia – biała fasola po marokańsku
deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie
Prowadzący: Tatiana Kret
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 260 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Tabliczka czekolady białej z liofilizowaną maliną i pistacjami
Tabliczka czekolady mlecznej z orzechami nerkowca i liofilizowaną żurawiną
Trufle czekoladowe (deserowe, mleczne, białe) z dodatkami
Praliny (czekolada mleczna i biała)
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 3
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
pad thai
zupa tom yum
geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice
Prowadzący: Agnieszka Jasińska
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Menemen- tureckie śniadanie
Burek (borek)- ciasto filo nadziewane farszem serowym
Mercimek koftesi - kotleciki z kaszy bulgur z dodatkami
Lokum różane- turecki deser w formie "galaretek"
Prowadzący: Nico Palladini
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 300 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Focaccia barese - istnieje wiele wersji tego włoskiego przysmaku, tym razem prosto z Bari.
Cavatelli con pesto di rucola - typowy domowy makaron z mąki semoliny podane z szybkim pesto z rukoli.
Tiella di Bari - jeśli nie byliście w Bari i nie znacie jeszcze smaku tego unikatowego dania, to teraz koniecznie będzie okazja poznać je od podszewki.
Pasticciotti salentini - deser z tradycji cukierniczej z Salento, składające się z kruchego ciasta i nadzienia kremowego.
Prowadzący: Artur Kupczyk
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 340 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
tatar z bavetty / dressing limonowy /marynowany podgrzybek / kapary
burger / buła / warzywa / ser / salsa chili
steki trzy cięcia / ziołowy ziemniak / sos z zielonego pieprzu / kiszony ogórek
crumble / flambirowana śliwa / waniliowy sos
Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
*Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.
*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
*Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)
*Enchiladas rojas
*Banany podpalane z rumem i karmelem
Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 270 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem
Chaczapuri - czyli tradycyjny placek z ciągnącym się serem pełen smaków
Chinkali czy też w oryginalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym
Prowadzący: Adrian Malon
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 330 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
hosomaki
futomaki
uromaki
nigiri
Prowadzący: Agnieszka Jasińska
Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Jajko po benedyktyńsku z espumą cytrynową
Jajka zapiekane w sosie pomidorowym
Kanapka Croque Madame - tost francuski z beszamelem
Bostock- pieczona brioszka w migdałach w sosie pomarańczowym
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem
PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami
PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską
GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 180 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Bruschetta - lekka przekąska na start
Klasyczna włoska lasagne
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami
Tiramisu (wersja dla najmłodszych)
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 180 / osoba zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Lava Cake - czekoladowe ciastko z płynnym środkiem podane ze świeżymi
owocami
Najlepsze listkujące galette z rabarbarem
Kolorowe tacos z salsą mango
Sałatka Cesar
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 180/osoba zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Lava Cake - czekoladowe ciastko z płynnym środkiem podane ze świeżymi
owocami
Najlepsze listkujące galette z rabarbarem
Kolorowe tacos z salsą mango
Sałatka Cesar
Prowadzący: Kamil Zdziebłowski
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 280 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Makaroniki limonkowe
Makaroniki kardamonowe
Makaroniki czekoladowe z frużeliną wiśniową
Makaroniki orzechowe z karmelem
Prowadzący: Justyna Dragan
Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 180 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Deser Rafaello z malinami
Szybka napoleonka
Domowe hot dogi
Słodkie owoce rożki
Prowadzący: Karolina Żmijewska
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 290 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
Pad Kee Mao- makaron stir fry z kurczakiem
Gai Pad Med Mamuang- kurczak stir fry z nerkowcami i ryżem
Pad Hed Nang Rom- boczniaki stir fry i bazylią tajską
Goong Pad Nam Prik Pao- krewetki stir fry z chili i warzywami
Prowadzący: Kamil Zdziebłowski
Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 700 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- tradycyjny biszkopt
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego
- drip czekoladowy
- instrukcja krojenia tortu
Prowadzący: Łukasz Lenard
Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 12
Cena: 260 zł
Podczas warsztatów przygotujemy:
- Pizza w stylu rzymskim
- Pizza w stylu neapolitańskim
- Pizza w stylu amerykańskim