Szparagi



Data: 22.05.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 11


Cena: 150 zł    cena zawiera →


Menu:

-klasyczne szparagi w szynce dojrzewającej z sosem holenderskim

-kiszone szparagi w sałatce

-szparagi w tajskim curry

-zupa szparagowa w dwóch odsłonach

-szparagowe lody


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają dużo witaminy C i kwasu foliowego, soli mineralnych, przeciwutleniaczy i błonnika. Szparagi zielone mają więcej niż białe wartości odżywczych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów i odchudzają, ponieważ w 100 g zawierają tylko 18 kcal! Ponadto szparagi są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Bierzemy je na warsztat!

Jak się z nimi obchodzić, do czego pasują?
Gotować, grilować? A może zrobić z nich lody ? Z masłem, z solą, z parmezanem?
Wszystkiego dowiecie się na wasztatach, które już niedługo…
Wiosna Panie…..





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►